USA-aktier uændrede efter ned- og optur

Det amerikanske aktiemarked svingede frem og tilbage hen over onsdagen, og de toneangivende aktieindekser sluttede stort set uforandrede.

Dow Jones Industrials-indekset endte 0,19 pct. lavere i 13.206,95, mens S&P 500-indkset tabte 0,14 pct. til 1.452,99. Teknologibørsen Nasdaq sluttede derimod med et plus på 0,19 pct. i 2.601,01.

I finanssektoren kom Morgan Stanley dårligt fra start efter meddelelsen om, at finanshuset må nedskrive yderligere 5,7 milliarder dollar på subprime-relaterede engagementer oven i de 3,7 milliarder, banken allerede har afskrevet. Men en kapitalinsprøjtning på fem milliarder dollar fra det kinesiske selskab China Investment Corporation løftede igen Morgan Stanley-aktien, så den sluttede cirka fire pct. højere.

Aftalen med Morgan Stanley er det seneste eksempel på amerikanske banker, der er blevet undsat af statsejede investeringsselskaber fra Asien og Mellemøsten efter problemerne med kreditkrisen. Også Citigroup, Bear Sterns, Barclays, UBS og HSBC har fået tilført udenlandsk kapital i år.

De amerikanske aktier reagerede i øvrigt positivt på, at den amerikanske centralbank mandag udstedte lån til bankerne for 20 milliarder kr. ved en auktion. Onsdag viste det sig, at renten blev sat til 4,65 pct. ved auktionen, hvor markedet havde forudset en rente på 4,75 pct.

Den finansielle sektor har herefter fået nye kræfter til at låne ud til forbrugerne og erhvervslivet, og dermed holde gang i hjulene.

Blandt dagens vindere var olieselskaberne, der steg, efter at faldende olielagre løftede olieprisen med godt to dollar pr. tønde.