USA-aktier trynes af positive nøgletal

Presset af nøgletal offentliggjort torsdag eftermiddag dansk tid åbner de amerikanske aktier lavere torsdag.

Læs mere
Fold sammen

Nøgletallene viste en mindre end ventet stigning i antallet af nytilmeldte ledige og pegede dermed på en bedring af amerikansk økonomi. Det tolker markedet som øget risiko for, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, kommer tættere på en neddrosling af de pengepolitiske lempelser, der fortsat holder hånden under økonomien og aktiekurserne.

Der var i sidste uge 320.000 nytilmeldte ledige i USA. Det var 15.000 færre end ventet og det laveste antal i næsten seks år.

Dow Jones indekset over de tungeste aktier ligger en halv time efter åbningen 1,3 pct. lavere, mens det brevere S&P indeks falder 1,1 pct. Teknologiindekset Nasdaq trynes 1,6 pct.

Fra åbningen leveres de første skuffede kursreaktioner på nedtrykkende regnskaber fra datanetværks-producenten Cisco Systems, som blev offentliggjort efter lukningen onsdag, og fra detailhandelsgiganten Wall-Mart, som blev offenbtliggjort torsdag middag. Begge regnskaber var stort set som ventet. Men Ciscos regnskab var skæmmet af voldsomme fyringsvarsler, og Wal-Marts offentliggjorde triste udsigter til salgsnedgang og nedjustering af resultatforventningerne.

Kort efter børsåbningen ligger Cicso aktien 7,1 pct. lavere, mens Wal-Mart falder 2,8 pct.

Omvendt stiger aktien i kosmetikkoncernen Estee Lauder 3,6 pct. efter at koncernen før børsens åbning rapporterede et overskud på 24 cent per aktie i fjerde kvartal mod ventede 21 cent per aktie, mens salget på 2,4 mia dollar var præcist som ventet. Koncernens forventninger lever ikke helt op til de skøn, analytikerne havde håbet på. Aktien stiger alligevel 2,9 pct. i formarkedet.