USA-aktier: Tesla glider i formarkedet

De amerikanske aktier ser ud til at skulle fortsætte fredagens lidt kedelige tendenser, når klokken på Wall Street ringer mandag eftermiddag klokken 15.30 dansk tid.

Foto: Mike Blake / Reuters / Ritzau Scanpix

I hvert fald indikerer handlen med futures, der lader investorerne spekulere i fremtidige indeksniveauer, en let negativ start for de tre ledende indeks mandag.

Fredag blev humøret påvirket af nye toldtrusler fra præsident Donald Trump, der også benyttede lejligheden til at beskylde både EU og Kina for at manipulere deres valutaer.

S&P 500-indekset og Dow Jones-indekset indikeres at starte i ganske let rødt - tæt på udgangspunktet fra fredag, der endte med et lille fald. Futures for det teknologitunge Nasdaq-indeks falder med 0,3 pct.

Blandt enkeltaktierne trækker elbilproducenten Tesla ned med et fald på 4,1 pct. i formarkedet.

Det sker, efter at Wall Street Journal har rapporteret, at Tesla har bedt nogle af sine leverandører om en refundering af nogle af de penge, selskabet selv har investeret i dem tidligere.

Det skal hjælpe Tesla i kampen om at nå et overskud.

Olieserviceselskabet Halliburton falder desuden 1,4 pct. i formarkedet efter et regnskab for andet kvartal, der ellers ramte plet i forhold til analytikernes forhåndsforventninger.

Toplinjen steg 24 pct. til 6,11 mia. dollar, mens overskuddet lød på 558 mio. dollar, svarende til 0,58 dollar per aktie, og begge poster var ifølge Bloomberg News helt på linje med aktieanalytikernes forventninger.

Legetøjskæden Hasbro er desuden fortsat ramt af konkursen hos Toys'R'Us sidste år, men selskabet klarede sig bedre end frygtet i andet kvartal, og det får investorerne til at købe aktien i stor stil.

Hasbro, der er blandt danske Legos største rivaler, måtte se salget falde 7 pct. til 904,5 mio. dollar i kvartalet, og her var konkursen hos storkunden Toys'R'Us med til at trække ned. Analytikerne havde dog ifølge Bloomberg News ventet et salg på 839,3 mio. dollar.

Indtjeningen var også bedre end ventet, da overskuddet per aktie før særlige poster lød på 0,48 dollar mod et ventet plus på kun 0,29 dollar.

Aktien stiger med hele 8,6 pct. i formarkedet.

Sonos, der er kendt for sine trådløse højtalere, er på vej på børsen og får også opmærksomhed mandag.

Selskabet har således oplyst, at det vil udbyde 13,89 mio. aktier i børsnoteringen, hvor udbudskursen er sat til 17-19 dollar per aktie.

Dermed går selskabet, der har hovedkvarter i Californien, efter at rejse op mod 264,1 mio. dollar, hvilket svarer til omkring 1,69 mia. danske kr.

Udnyttes overallokeringsretten i forbindelse med noteringen, kan der desuden blive solgt yderligere godt 2 mio. aktier.

/ritzau/FINANS