USA aktier: Teknologisektoren steg efter solidt Appleregskab

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere

De amerikanske aktier steg en anelse på Wall Street onsdag, efter at den amerikanske centralbank som ventet fastholdt renten. Men kun det teknologitunge Nasdaq-indekset viste markant fremgang efter gode resultater fra Apple i tirsdagens sene regnskab.

S og P 500-indekset sluttede onsdag med en lille gevinst på under 0,1 pct. l 2279,55. Det industritunge Dow Jones-indeks blev presset 0,1 pct. op til 19.890,94, mens Nasdaq-papirerne blev dagens hovedgevinst med en stigning på 0,5 pct. til 5642,65.

Federal Reserve fastholdt som ventet renten, og der var ingen overraskelser fra centralbanken, der vurderes at forholde sig afventende, indtil der er klare signaler om den kommende finanspolitik. Dermed er der ikke tegn på, at banken vil hæve renten i marts, som en del investorer har haft som tidsfrist.

Torsdag morgen er børserne i Asien uensartede på grund af valutaeffekten af Federal Reserves afventende holdning. De amerikanske aktiefutures ligger samtidig med kursfald på 0,3-0,4 pct.

IT-SEKTOREN HELT I TOP

Det var it-papirerne, der var onsdagens topscorere efter et solidt og ikke mindst overraskende godt regnskab fra teknologikæmpen Apple efter børstid tirsdag.

- Apple fremlagde en fantastisk rapport, og højdepunktet var, at iPhone-væksten var drevet af nye kunder i modsætning til at blot handle om opgraderinger. Noget af det er uden tvivl på grund af Samsungs problemer. Men kunderne er klistret til Apple, og de har en tendens til at kunne holde på dem, siger markedsanalytiker Wayne Kaufman fra Phoenix Financial Services til Marketwatch.

It-mastodonten Apple overraskende med den første kvartalsvise stigning i iPhone-salget i et år ikke mindst på grund af en overraskende stærk efterspørgsel efter den seneste version af koncernens iPhone 7 plus.

Apple steg 6,1 pct. og var hovedaktør i teknologisektorens stigning på 0,8 pct.

Efter børstid var der regnskabsdata fra en anden af de store it-selskaber - Facebook. Resultaterne var en del bedre end ventet med en stigning i nettoresultatet til 3,6 mia. dollar fra 1,6 mia. dollar på årsbasis i fjerde kvartal. Og da det især var indtægter fra reklamer på de mobile platforme, der sendte indtjeningen i vejret, kvitterede investorerne i første omgang med at sende aktien mere end 3 pct. op i eftermarkedet.

Aktien kom dog ned igen, efter at massive investeringsplaner blev offentliggjort, og papiret endte med et plus på 0,1 pct. i eftermarkedet efter en stigning på 2,2 pct. i den ordinære handel.

Ikke alt var dog rosenrødt på Wall Street. Både Ford og GM rapporterede svage januar-data, idet GM solgte 4 pct. færre biler end sidste år, mens Ford godt nok solgt flere biler til private, men til gengæld færre til erhvervslivet og overordnet set gik tilbage. GM faldt 1,3 pct., og Ford droppede 0,3 pct.

Bundprop i S og P-sammenhæng var forsyningsselskaberne og ejendomssektoren, der faldt henholdsvis 1,7 pct. og 1,2 pct.