USA-aktier: Større fald blev reduceret i dagens løb

Det amerikanske aktiemarked vendte rundt i løbet af torsdagens handel og reducerede faldene fra den indledende handel. Alligevel sluttede det dog - for to ud af tre toneangivende indeks' vedkommende - lavere, og dermed stoppede to dages stigninger.

Arkivfoto: New York Stock Exchange. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT

Gruppen af bankaktier tog fokus på den negative side og oplevede det største fald på én dag i næsten en måned. Usikkerhed om pengepolitikken og dermed renten i USA var baggrunden, inden der fredag præsenteres jobrapport for december.

Det brede S&P 500-indeks faldt med 0,1 pct. til 2269,00 efter at have været nede med 0,4 pct., mens Dow Jones-indekset faldt 0,2 pct. til 19.899,29. Det teknologidominerede Nasdaq-indeks sluttede 0,2 pct. højere i 5487,94.

Der var også store fald i detailsektoren, hvor Kohl's faldt 19 pct. efter have sænket udsigterne for indeværende regnskabsår. Macy's faldt 14 pct., efter at den største kæde af stormagasiner i USA ligeledes havde sænket udsigterne for indeværende regnskabsår og annonceret at ville reducere medarbejderstaben med 6200.

Efter børstid overraskede tøjkoncernen Gap med bedre salg end ventet i december og blev belønnet med en stigning på 12 pct. i eftermarkedet. Gap opjusterede også forventningerne til overskuddet per aktie, der nu ventes at blive en smule højere end den høje ende af de tidligere annoncerede forventninger.

Den høje ende af forventningsspændet lød inden meddelelsen på en justeret indtjening per aktie på 1,92 dollar.

Fra makrofronten kigger investorerne frem mod en amerikanske jobrapport for december, der offentliggøres en time inden åbningen af den amerikanske aktiehandel fredag.

Økonomerne venter ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News en jobskabelse uden for landbruget på 175.000 mod 178.000 i november. Arbejdsløsheden ventes samtidig at stige til 4,7 pct. fra 4,6 pct. i november.

De amerikanske futures ligger fredag morgen stort uændret i Asien.