USA-aktier stiger og runder milepæle

De amerikanske aktier er ganske som ventet åbnet i positivt terræn mandag, og dermed har to af de toneangivende indeks rundet væsentlige milepæle.

Det er således første gang nogensinde, at Dow Jones-indekset er over indeks 16.000, mens S&P 500-indekset med mandagens stigning for første gang nogensinde har sneget sig over grænsen på 1.800.

De to indeks stiger med henholdsvis 0,4 pct. og 0,2 procent, mens Nasdaq-indekset ligeledes stiger med 0,2 pct. og nærmer sig det højeste niveau siden 2001.

På aktiesiden er der fokus til storbanken JPMorgan, der ifølge den britiske avis The Independent har indvilget i at betale 4,5 mia. dollar tilbage til 21 investorer i en sag om vildledning. Det ser dog ikke ud til at tynge JPM-aktien, der stiger med 1 pct. til 55,42 dollar i mandagens tidlige handel.

Flyproducenten Boeing er tilsyneladende tæt på at finde et sted at producere sine nye 777-fly, efter at forhandlinger om at placere produktionen i Seattle-området er brudt sammen, skriver Bloomberg News.

Ifølge Boeings administrerende direktør Jim McNerney vil der falde en beslutning inden for tre måneder, og Boeing skulle ifølge direktøren have en stribe alternativer. Nogenlunde sikrede fremtidsperspektiver er noget, som aktionærerne kan lide, og aktien stiger med 3,9 pct. til 141,33 dollar fra start.