USA-aktier: S&P 500 lidt ned fra rekorden

De amerikanske aktier åbnede onsdag lidt lavere efter en smule skuffende nøgletal for både boligbyggeriet og industriproduktion i USA. Efter tirsdagens rekord ligger det brede S&P 500-indeks efter fem minutters handel tirsdag 0,2 pct. lavere i 2095,20.

Der er fra start pres på aktierne i olieselskaberne Exxon Mobil og Conocophillips, efter at det er kommet frem, at Warren Buffetts investeringsfirma, Berkshire Hathaway, har solgt sine aktier i de to selskaber. Exxon Mobil er startet dagen med et fald på 1,3 pct., og Conocophillips ligger 2,6 pct. lavere.

Aktien i hotelkæden Hilton Worldwide falder desuden 1,2 pct. efter selskabets regnskab. Med en indtjening per aktie på 17 cent i fjerde kvartal kom selskabet ikke helt i mål i forhold til analytikernes estimater på 18 cent ifølge Bloomberg News. Det bliver straffet af investorerne, som sender aktien 1,4 pct. ned.

Et andet hotelselskab, Hyatt Hotels, er ligeledes kommet med tal for fjerde kvartal. Det justerede resultat på 31 cent per aktie var en smule bedre end ventet, men ikke desto mindre er aktien startet med et fald på 1,6 pct.

Medicinalbranchens tredjestørste kopiselskab, Actavis, får ligeledes opmærksomhed, efter at have meldt forventninger ud om en omsætning på 23 mia. dollar om året, når købet af amerikanske Allergan går igennem i første eller tidligt i andet kvartal i år. Aktien starter dagen med en stigning på 0,1 pct.