USA-aktier: Små plusser præger USA på regnskabstom mandag

De amerikanske aktier ser ud til at følge efter de europæiske mandag, hvor en rød start på dagen er afløst af grøn stigning på trods angrebene i Paris i fredags, der kostede 129 mennesker livet.

Foto: SPENCER PLATT.
Læs mere
Fold sammen

Futures indikerer en positiv åbning i det brede S&P 500-indeks på 0,2 pct., efter at det underliggende indeks fredag faldt 1,2 pct. til 2023,04. Dow Jones og Nasdaq indikeres at ligge næsten uændrede, efter at indeksene fredag endte med fald på henholdsvis 1,1 og 1,5 pct. til 17.245,24 og 4927,88.

- Det er helt som forventet, at angrebet ikke har en varig effekt på de finansielle markeder, siger Frances Hudson, strateg hos Standard Life Investments, til Bloomberg News.

- USA var temmelig langt nede fredag. Og det er forventet, at man ser lidt genopretning fra den kant, siger han.

Ifølge Bloomberg var faldet i S&P 500-indekset i sidste uge det største ugentlige fald siden august.

I formarkedet ligger aktier, der er relateret til turismen, til fald. Flyselskabet Delta Airlines, rejsesøgemaskinen Expedia og rejsekoncernen Carnival ligger til fald på op til 1,8 pct., mens energiselskaber som Chevron og Exxon Mobil ligger til stigninger på 1,2 pct. i kølvandet på højere oliepriser. Den amerikanske WTI-olie handles mandag eftermiddag i 41,73 dollar per tønde mod 40,65 dollar fredag eftermiddag.

Mandag viste det månedlige Empire Manufacturing-indeks, der dækker over en rundspørge blandt producenter i New York-regionen, en mindre stigning end ventet. Indekset faldt til minus 10,74 mod et forventet indeks på minus 6,35, viser tal fra Bloomberg News.

På ugens første dag er kalenderen tom for regnskaber fra større amerikanske selskaber. Men i løbet af ugen kommer der tal for tredje kvartal fra blandt andet Wal-Mart, Home Depot, Best Buy og Gap.