USA-aktier: Små fald efter arbejdsmarkedsrapport

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Inden åbning kom ugens vigtigste makrobegivenhed, den amerikanske arbejdsmarkedsrapport, men det blev en non-event med marginal kurseffekt. Udover det er handelen præget af adskillige virksomhedsovertagelse i det amerikanske marked.

- Arbejdsmarkedsrapporten gav kun lidt gennemsigtighed over opsvingets holdbarhed, og udviklingen i den private jobskabelse kan ikke bruges til at lave nogle konklusioner i positiv eller negativ retning. Hvis man ligger elementerne sammen, så vil jeg betegne arbejdsmarkedsrapporten for at være moderat positiv for aktierne, men det er ventet, at den kommende tid vil blive meget svingende, udtaler markedsstrateg Stephen Wood fra Russel Investment til Bloomberg News.

Dow Jones-indekset åbner 0,1 pct. lavere i 9724, S&P 500-indekset falder 0,1 pct. til 1027, og Nasdaq-indekset åbner 0,1 pct. lavere i 2098.

Medicinalgiganten Eli Lilly stiger 0,9 pct. til 33,4 dollar, efter at selskabet har meddelt, at det overtager Alnara Pharmaceuticals, der fokuserer på at udvikle behandlinger for metaboliske sygdomme (nedbrydelse af føde og næringsstoffer for at producerer energi). Det skriver Dow Jones Newswires. Alnaras førende produkt under udvikling er liprotamase, der på nuværende tidspunkt undersøges af de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA. Flere medicinalselskaber benytter opkøb til at styrke deres produktporteføljer i takt med patentudløb på medikamenter.

Oliegiganten Exxon åbner 0,4 pct. lavere i 56,4 dollar. Arbejdere på selskabets belgiske olieraffinaderi har aflyst en strejke, der var planlagt til senere i denne måned, efter en drøftelse mellem ledelse og fagforeninger.

Computerproducenten Dell åbner uændret i 12,0 dollar. Dell overtager Scalent, der er et privat data-center software selskab, og regner med at gennemføre handlen i det regnskabsmæssige andet kvartal.

Søgeportalen Google starter handlen uændret i 439,6 dollar, efter at selskabet køber flyinformations software selskabet ITA Software for 700 mio. dollar.

Den kriseramte videoudlejer Blockbuster dykker 24,3 pct. til 18 cent, efter at New York Stock Exchange oplyste selskabet, at den begynder afnoteringen af selskabet.

Den amerikanske arbejdsmarkedsrapport viste en lidt svagere jobskabelse i den private sektor. Her blev det til en samlet jobskabelse på 83.000 mod ventede 110.000. Jobskabelsen i den private sektor i maj blev nedrevideret til plus 33.000 fra 41.000. Dermed udeblev den store negative overraskelse, som markedet var nervøs for om end tallene var lidt svagere end ventet. Inklusiv den offentlige sektor blev det til en jobskabelse på minus 125.000 i juni mod ventet minus 130.000. Selve arbejdsløshedsprocentsatsen var det positive punkt, da den faldt til 9,5 pct. fra 9,7 pct. Her havde analytikerne ventet 9,8 pct.

Nordea konkluderer, at arbejdsmarkedsrapporten er bedre end frygtet, men ikke er nok til at fjerne billedet af en svag udvikling.