USA-aktier: Rød åbning med fokus på Walt Disney

Foto: REUTERS/Shannon Stapleton/File Photo/Ritzau Scanpix

Indledningen på den amerikanske aktiehandel mandag er præget af fald.

Dow Jones-indekset falder 0,8 pct., mens det brede S&P 500-indeks falder 0,7 pct., og Nasdaq-indekset falder også 0,7 pct. efter kort tids handel.

Investorerne er afventende frem mod Opec-mødet i Wien i denne uge, hvor det er muligt, at det vil blive aftalt, at der skal produceres mere olie, hvilket vil presse priserne ned.

Det skriver CNN Money.

Der kan komme fokus på store selskaber som Walt Disney og Google mandag.

Walt Disney har i weekenden haft en succesrig start på selskabets nye film "Incredibles 2" i USA. Selskabet har overgået sine egne forventninger i forhold til omsætningen. Der blev omsat for cirka 180 mio. dollar. Walt Disney havde ifølge Sydbank ventet en omsætning på 120-140 mio. dollar.

Disney-aktien falder 2 pct. kort efter åbningen.

Derudover har Google, der er ejet af Alphabet, annonceret, at selskabet vil købe aktier i JD.com, der er et kinesisk e-handelsselskab, og konkurrerer med den kinesiske e-handelsplatform Alibaba, der er børsnoteret i USA.

Aktieposten, som Google vil købe, koster 550 mio. dollar - svarende til cirka 3,5 mia. kr. - og selskaberne vil slå sig sammen om at sælge online varer i Sydøstasien, USA og Europa, skriver CNN Money.

Googles mest populære produkter, Gmail og Youtube, er fortsat forbudt i Kina, men selskabet har øget sine investeringer i Kina og Asien på trods af det. Alphabet-aktien falder 0,5 pct. få minutter efter handelsstarten..

Udover Disney og Google kan flere online detailhandlere få opmærksomhed, da en sag kaldet "South Dakota vs. Wayfair", kan blive afgjort mandag i højesteret. Sagen handler om at få kunder på online platforme til at betale moms på flere onlinekøb.

Som det ser ud nu, opkræver mange online detailhandlere ikke moms medmindre de har en fysisk butik i den stat, hvor køberen bor.

CNN Money skriver med henvisning til Government Accountability Office, at stater de forgangne år kunne have fået 13,4 mia. dollar - cirka 86 mia. kr. - i yderligere moms ind i forbindelse med online-handel.

/ritzau/FINANS