USA aktier: Rekorder på stribe - Dow var et mulehår fra 20.000

Arkivfoto: New York Stock Exchange Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN LANE

Der tales fra tid til anden om psykologiske niveauer på aktiemarkedet, og 20.000-niveauet virkede da også som forhekset fredag, hvor Dow Jones-indekset flirtede med den magiske grænse, men blev afvist efter at have ligget så højt som 19.999,63.

Alt i alt blev det dog en god fredag på Wall Street.

De tre toneangivende indeks satte alle rekord blandt andet understøttet af Apple, der steg 1,1 pct., efter at de canadiske konkurrencemyndigheder lukkede en to år gammel sag uden at finde beviser for, at Apple har brudt lovgivningen. Det skriver Reuters.

Det brede S&P 500-indeks steg med 0,4 pct. til 2276,98, Dow Jones-indekset lukkede 0,3 pct. højere i 19.963,80, og det teknologidominerede Nasdaq-indeks skød i vejret med 0,6 pct. til 5521,06.

På futuresmarkedet fortsætter de positive takter desuden mandag morgen. Futures på S&P 500-indekset stiger med 0,1 pct.

I medicinalsektoren var der fredag fokus på Amgen, der steg 2,5 pct. efter at have trukket det længste strå i en retssag med franske Sanofi og partneren Regeneron. En amerikansk distriktsdomstol har nedlagt fogedforbud mod Sanofis salg af kolesterolsænkeren Praluent i USA, da domstolen vurderer, at Amgens patenter krænkes, skriver Bloomberg.

I Paris kostede fogedforbuddet Sanofi et kursfald på 2 pct. Regeneron dykkede 5,8 pct. i New York.