USA-aktier: Positiv start efter tirsdagens nedtur

Efter et bredt fald i tirsdagens handel ser det anderledes positivt ud på det amerikanske aktiemarked onsdag, hvor de tre ledende indeks er åbnet med pæne stigninger.

Foto: Drew Angerer.
Læs mere
Fold sammen

Efter en halv times handel ligger Dow Jones-indekset 0,7 pct. højere, det brede S&P 500-indeks stiger med 0,6 pct., og Nasdaq blinker også grønt med et plus på 0,5 pct.

De tre indeks faldt tirsdag mellem 0,5 og 1,6 pct., og de lavere niveauer kan have lokket købere på banen, skriver Investing.com.

Det var bekymring omkring den politiske udvikling i Italien, som ramte aktiemarkederne med kursfald tirsdag.

I et positivt fokus er softwareselskabet Salesforce. Selskabet leverede tirsdag efter amerikansk lukketid bedre end ventet indtjening, og onsdag eftermiddag i den tidlige handel stiger aktien 3,4 pct.

I et negativt salgsfokus er til gengæld tøj- og taskeselskabet Michael Kors, som ellers leverede en bedre end ventet omsætning i fjerde kvartal.

Imidlertid fokuserer investorerne på indtjeningsforventningerne til indeværende år, som analytikerne ifølge Associated Press finder skuffende. Aktien falder derfor med 9,3 pct.

De amerikanske banker kan onsdag se frem til nyt omkring Volcker-reglen, der blev indført efter finanskrisen, og onsdag vil blive diskuteret på et møde i den amerikanske centralbank. Reglen skulle sikre, at banker som Goldman Sachs og JPMorgan ikke lavede for risikable forretninger.

Goldman Sachs stiger 0,4 pct., og JPMorgen ligger 1,1 pct. højere.

/ritzau/FINANS