USA-aktier på himmelflugt

En række positive regnskaber fik torsdag de amerikanske aktier til at stige til det højeste niveau i ni måneder.

Foto: Scanpix
De amerikanske investorer trak festtøjet på og handlede til den store guldmedalje torsdag, hvor alle tre toneangivende indeks sluttede i plus.

En række positive regnskaber og nøgletal, der blandt andet antydede en stabilisering på arbejdsmarkedet, fik aktierne til at stige til det højeste niveau i ni måneder. Dow Jones rundede således en overgang indeks 9.200, hvilket ikke er sket siden starten af november sidste år, skriver CNNMoney.

Siden tog jublen dog en anelse af, og Dow Jones-indekset sluttede således på 9,154.46 mens Nasdaq steg 0.84 procent til indeks 1,984.30, og Standard & Poors 500 steg 1,19 procent til indeks 986.75.

”Markedet er endelig ved at indse det faktum, at vi er tæt på at være ude af recessionen,” lød det fra Burt White, investeringsdirektør i LPL Financial, ifølge CNNMoney.

Han udpegede tre faktorer, der alle peger i samme positive retning: der er sket i fald i den ugentlige opgørelse over arbejdsløse, flere virksomheder aflægger regnskaber med stigende overskud, og frygten for et fald i den Asiatiske økonomi synes atter at aftage.

Det var blandt andet positive regnskaber fra IBM, Chevron, Johnson & Johnson og Caterpillar, der fik investorerne helt op af stolen torsdag, mens oliegiganten Exxon hev den anden vej, med et regnskab der viste faldende resultater.