USA-aktier: Milliardhandel og ECB-meldinger tager fokus i grønt marked

Foto: BRENDAN MCDERMID

Det amerikanske aktiemarked starter med overvejende plusser i torsdagens handel, efter at Den Europæiske Centralbank (ECB) op til markedsåbningen har været på banen med pengepolitisk nyt.

Centralbanken har som ventet fastholdt de rekordlave renter, men forlænget sit opkøb af statsobligationer så programmet nu løber frem til og med udgangen af året - dog med en halvering af opkøbene i løbet af fjerde kvartal. Samtidig bliver der ikke lagt op til renteforhøjelser før næste sommer, og det falder i god jord hos de amerikanske investorer.

Efter kors tids handel torsdag stiger S&P 500-indekset 0,3 pct., mens Dow Jones-indekset går op med 0,3 pct., og Nasdaq-indekset lægger 0,6 pct. til sin samlede værdi. Det følger oven på indeksfald på mellem 0,1 og 0,5 pct. onsdag.

Onsdagens indeksfald kom i forlængelse af afslutningen på rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der som ventet hævede sin ledende rente. Hertil blev der indikeret en renteforhøjelse mere for indeværende år, end der tidligere havde været lagt op til.

Blandt de amerikanske selskaber er der igen torsdag fokus på AT&T og Time Warner, efter at førstnævnte onsdag fik grønt lys til at gennemføre sin overtagelse på 85 mia. dollar af Time Warner, der blandt andet står bag film- og tv-serietjenesten HBO.

Efter at være faldet 6,2 pct. onsdag stiger AT&T-aktien torsdag 1,0 pct., og Time Warner-aktien stiger 0,8 pct. efter at være steget 1,8 pct. onsdag.

Godkendelsen giver genlyd i branchen, da Walt Disney står og arbejder på at få tilladelse til et lignende opkøb i form af 21st Century Fox, som Comcast imidlertid også er interesseret i at overtage.

Blandt disse selskaber stiger Disney-aktien 1,1 pct., Comcast-aktien løfter sig 4,9 pct., mens 21st Century Fox-aktien, der kan glæde sig over en budkrig, går op med 1,7 pct.

/ritzau/FINANS