USA-aktier: Microsoft i fokus i grønt marked efter milliardopkøb

Arkivfoto: REUTERS/Shannon Stapleton/File Phot/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Shannon Stapleton

De amerikanske aktiemarkeder starter dagen med grønne tal mandag, hvor Microsoft særligt er i fokus efter annonceringen af et nyt milliardopkøb.

Fredag sluttede de tre ledende aktieindeks i USA med plusser efter stærke jobdata, og mandag fortsætter på samme måde. Det brede S&P 500-indeks starter dagen med et plus med 0,4 pct., Dow Jones vinder 0,7 pct., mens Nasdaq går 0,4 pct. frem kort efter handelsstart.

Mandag slår Apple dørene op til Worldwide Developers Conference, hvor blandt andet teknologigigantens administrerende direktør, Tim Cook, vil holde en præsentation.

Ifølge CNN Money vil Apple fremvise den seneste software og den næste version af styresystemet macOS, og derfor vil investorerne også holde øje med hints om, hvad de kan forvente af den næste iPhone, som selskabet typisk præsenterer i løbet af efteråret.

Apple-aktien stiger 1,1 pct. efter børsåbningen.

Microsoft løber også med en stor del af opmærksomheden mandag. Efter flere forlydender i markedet har teknologivirksomheden mandag eftermiddag officielt bekræftet, at det køber softwareselskabet Github for 7,5 mia. dollar i en aktiebaseret handel.

Amerikanske Github er et webbaseret selskab, der arbejder med software og udviklingsprojekter, og planen er at selskabet skal drives selvstændigt og med egen ledelse.

I en pressemeddelelse oplyser teknologigiganten desuden, at købet ventes at blive gennemført inden udgangen af året - når de rette myndighedsgodkendelser er faldet på plads.

Investorerne sender aktien op med 0,9 pct. ti minutter efter handelsstart.

Også den amerikanske medicinalkæmpe Merck er kommet godt fra land, efter at selskabet har kunnet fremvise stærke data fra et fase 3-studie med lungekræftmiddlet Keytruda.

Merck-aktien starter med et plus på 2,8 pct.

/ritzau/FINANS