USA-aktier kommer stærkt fra start

Præget af en sand sværm af regnskaber er de amerikanske aktier startet i positivt terræn tirsdag.

AFP PHOTO / Bryan R. Smith Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH

Dermed er stemningen noget mere positiv end i mandagens handel, hvor udviklingen var lidt blandet, men hvor to af tre ledende indeks gik tilbage.

Fra start tirsdag stiger S&P 500-indekset med 0,4 pct., mens Nasdaq-indekset går 0,5 pct. frem, og Dow Jones-indekset stiger med 0,3 pct.

Fokus i markedet er skiftet fra nogle af de lidt større politiske temaer til regnskaber, idet sæsonen for rapporteringer for første kvartal kører på højeste blus.

Tirsdag handler nyhederne blandt andet om medicinalselskabet Eli Lilly, Coca-Cola, Caterpillar og 3M.

Førstnævnte leverede klart over forventningen med tallene for første kvartal, og aktien bliver belønnet i den tidlige handel.

Eli Lilly kunne ellers rapportere om et samlet salg på 5,7 mia. dollar i de første tre måneder af i år, mens analytikerne havde regnet med 5,52 mia. dollar ifølge estimater fra Bloomberg News.

Overraskelsen dækker over et stærkt salg af flere af de midler, der er i direkte konkurrence med Novo Nordisks diabetesmidler.

På bundlinjen hentede Eli Lilly en justeret indtjening per aktie på 1,34 dollar mod ventet 1,14 dollar blandt analytikerne, og for hele året opjusteres forventningerne til indtjeningen.

Aktien stiger med 1,1 pct. fra start.

Læskedrikkæmpen Coca-Cola stiger med 0,2 pct. i den tidlige handel efter et regnskab for første kvartal, der viste en lidt bedre indtjening end ventet.

Coca-Cola leverede således en justeret indtjening per aktie på 0,47 dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde sigtet efter 0,46 dollar.

Knap så lyst ser det ud for konglomeratet 3M, der nok er mest kendt for sine post it-notesblokke.

Selskabet, der står bag mere end 55.000 forskellige produkter, måtte i sit regnskab for første kvartal nedjustere forventningerne efter et justeret overskud, der ellers var på linje med det ventede.

Den store amerikanske skattereform rammer dog hele årets indtjening, og derfor sænkes forventningerne til 2018 til en indtjening per aktie på 8,68-9,03 dollar fra tidligere 10,20-10,70 dollar.

Aktien falder 5,9 pct. fra start.

Caterpillar er til gengæld blandt vinderne med en stigning på 3,3 pct. efter de første handler. Den er kommet i hus efter en overraskende stærk indtjening per aktie i første kvartal, hvor den post gav et justeret overskud på 2,82 dollar mod ventet 2,12 dollar blandt analytikerne.

Det blev hentet på baggrund af en omsætning på 12,9 mia. dollar mod ventet 12,0 mia. dollar.

Også selskaber som Biogen, United Technologies, Verizon, Travelers og Lockheed Martin har afleveret regnskabstal tirsdag. Efter lukketid venter der regnskaber fra blandt andet Texas Instruments og Amgen.

/ritzau/FINANS