USA-aktier i rødt trods gode nyheder

Den amerikanske centralbank ser tegn på, at krisen er på retur. Men på Wall Street er investorerne trodsige.

Foto: AFP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter at have ligget i plus det meste af handelsdagen, gik de toneangivende amerikanske aktieindekser i rødt onsdag aften.

Den amerikanske centralbank, Fed., meddelte to timer før børslukning, at den fastholder renten på rekordlave 0,25 procentpoint, og at den ser så lovende tegn på økonomisk bedring, at den vil være lidt mere tilbageholdende med at opkøbe de dårlige realkreditlån, den har forpligtet sig til i forbindelse med hjælpepakkerne.

Aktiemarkedet reagerede umiddelbart positivt på udmeldingen fra Fed., men da børslukningen nærmede sig, begyndte kurserne at dykke. Ifølge nyhedsbureauet Reuters skyldtes det for en stor del, at de stadig nervøse investorer valgte at trække profitten hjem frem for at satse på, at den seneste tids kursstigninger vil fortsætte.

En ny regnskabssæson nærmer sig, og det gør, at investorerne gerne vil polstre sig mod de stadig noget uforudsigelige resultater, skriver nyhedsbureauet.

Industri-indekset Dow Jones lukkede i et minus på 0,8 procent, det brede Standard & Poor 500-indeks sluttede én procent nede, mens det teknologitunge Nasdaq Composite-indeks endte dagen i en minus på 0,7 procent.