USA-aktier: Geopolitisk usikkerhed ser ud til at trykke stemningen

Den geopolitiske uro ser ud til at ville sende de amerikanske aktier ned fra start i onsdagens handel, der også kommer til at være præget af enkelte selskabsnyheder.

Op til markedsåbning indikerer handlen med futures fald i størrelsesordenen 0,7 til 1,0 pct. for de tre ledende indeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq. Det følger, efter at de tre indeks sluttede tirsdagen med fald på mellem 0,2 og 0,7 pct.

Bag den øjeblikkeligt sure stemning ligger meldinger fra den amerikanske præsident, Donald Trump, som ikke er tilfreds med udviklingen i handelsforhandlingerne mellem USA og Kina. Det skaber nemlig tvivl om, hvorvidt verdens to største økonomier snart vil kunne indgå en aftale.

Oveni bliver stemningen trykket af, at præsidentens ventede møde med den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, måske alligevel ikke kommer til at finde sted 12. juni, som det ellers var planen. Dermed kan der også her være længere udsigter til en forsoning mellem parterne.

På selskabssiden ser juverlerkæden Tiffany, der sælger smykker i den høje prisklasse, ud til at kunne gå imod den generelle strøm og stige fra start.

Selskabet har op til åbning leveret regnskab for første kvartal, der overraskede positivt på både salg og indtjening. Samtidig opjusteres forventningerne til hele regnskabsåret. Aktien ligger til at stige 13,7 pct. i det amerikanske formarked.

Fokus er der også på tv- og kabelvirksomheden Comcast, der har bekræftet, at der er interesse for og opsejling til et bud på visse dele af den samlede forretning hos medieselskabet 21st Century Fox.

Uden foreløbig at gå i dybere detaljer omkring buddet, så meddeler Comcast, at det vil være kontant og udgøre en præmie i forhold til det bud, som underholdningskoncernen Disney tidligere er kommet med. Comcast-aktien reagerer i formarkedet ved at falde 1,6 pct.

/ritzau/FINANS