USA-aktier: Fokus på Google og Disney samt udsigt til negativ åbning

Foto: Bryan R. Smith

Der kan komme opmærksomhed på store selskaber som Google og Walt Disney, når det amerikanske aktiemarked åbner. Det tegner desuden til at blive en negativ handelsstart.

Investorerne er afventende frem mod Opec-mødet i Wien i denne uge, hvor det er muligt, at der vil blive aftalt, at der skal produceres mere olie, hvilket vil presse priserne ned. Det skriver CNN Money.

På de store linjer tegner det til at blive en negativ start, da de amerikanske aktiefutures ligger med fald på mellem 0,6-0,7 pct.

Walt Disney har i weekenden haft en succesrig start på selskabets nye film "Incredibles 2" i USA. Selskabet har overgået sine egne forventninger i forhold til omsætningen. Der blev omsat for cirka 180 mio. dollar. Walt Disney havde ifølge Sydbank ventet en omsætning på 120-140 mio. dollar.

Disney-aktien stiger marginalt i det amerikanske formarked.

Derudover har Google, der er ejet af Alphabet, annonceret, at selskabet vil købe aktier i JD.com, der er et kinesisk e-handelsselskab, og konkurrerer med den kinesiske e-handelsplatform Alibaba, der er børsnoteret i USA.

Aktieposten, som Google vil købe, koster 550 mio. dollar - svarende til cirka 3,5 mia. kr. - og selskaberne vil slå sig sammen om at sælge online varer i Sydøstasien, USA og Europa, skriver CNN Money.

Googles mest populære produkter, Gmail og Youtube, er fortsat forbudt i Kina, men selskabet har øget sine investeringer i Kina og Asien på trods af det. Alphabet-aktien falder under 0,1 pct. i formarkedet.

Udover Disney og Google kan flere online detailhandlere få opmærksomhed, da en sag kaldet South Dakota vs. Wayfair, kan blive afgjort mandag i højesteret. Sagen handler om, at få kunder på online platforme til at betale moms på flere online køb.

Som det ser ud nu, opkræver mange online detailhandlere ikke moms medmindre de har en fysisk butik i den stat, hvor køberen bor.

CNN Money skriver med henvisning til Government Accountability Office, at stater de forgangne år kunne have fået 13,4 mia. dollar - cirka 86 mia. kr. - i yderligere moms ind i forbindelse med online handel.

/ritzau/FINANS