USA-aktier danser på stedet fra start

De amerikanske aktiemarked handles omkring nul fra start onsdag oven på en tirsdag med brede fald. Situationen i Syrien presser markederne i Europa og gjorde det også i Asien. Samtidig truer flere mørke skyer i horisonten.

Læs mere
Fold sammen
Fra start ligger det tunge Dow Jones indeks marginale 0,1 pct. oppe, mens S&P500 falder 0,1 pct. og Nasdaq stiger 0,2 pct. Tirsdag faldt de tre toneangivende indeks alle med over 1 pct.

Konflikten i Syrien, hvor et internationalt indgreb umiddelbart er på trapperne, har skabt frygt for yderligere ustabilitet i regionen. Det har igen ført til en stigning i olieprisen. En stigende oliepris vil være ganske skidt nyt for det skrøbelige økonomiske opsving i Europa, USA og ikke mindst på de nye markeder.

Derudover er der fortsat fokus på nye trusler mod den amerikanske økonomi i form af den ventede neddrosling af centralbankens stimulusprogram, en lurende politisk konflikt omkring det kommende statsbudget samt endnu en omgang i karrusellen i forhold til at få hævet gældsloftet.

Klokke 16 dansk tid kan tal fra det amerikanske boligmarked sætte en retning, da der kommer tal for antallet af igangværende bolighandler i juli.

JPMorgan Chase falder 0,8 pct. fra start til 50,18 dollar. Aktien faldt tirsdag 2,3 pct. i et hårdt marked på nyheden om, at den amerikansk stat søger op mod 6 mia. dollar i erstatning fra selskabet grundet dårlige lån solgt til Freddie Mac og Fannie Mae forud for finanskrisen.

Smykkeforretningskæden Zale Corporation stiger med hele 15 pct. til 10,30 dollar efter et regnskab, der var noget bedre end ventet.

Selskabet nåede en omsætning på 417,1 mio. dollar, mens underskuddet pr. aktie landede på 25 cent. Ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News var der ventet en omsætning på 409,5 mio. dollar og et minus pr. aktie på 33 cent.

Barrick Gold stiger 1,6 pct. til 19,98 dollar, mens Newmont Mining stiger 1,3 pct. til 32,54 dollar på grund af stigende guldpriser udløst af den forøgede risikoaversion.

/ritzau/FINANS