USA-aktier: Blandet åbning præget af frygt for handelskonflikt

Foto: DON EMMERT

En nedjustering fra den tyske bilkoncern Daimler foranlediget af den ventede negative effekt af den eskalerende handelskonflikt mellem USA og Kina giver dønninger af frygt også på de amerikansk aktiemarkeder, der åbner torsdagens handel i blandet stemning med tendens til det negative.

Der er fra handelsstart fald til det brede S&P 500-indeks på 0,1 pct. og på 0,3 pct. til de tunge aktier i Dow Jones under et, mens det teknologidominerede Nasdaq-indeks stiger 0,1 pct.

Daimler, der frygter højere afgifter på de biler, som Daimler eksporterer fra sin produktion i USA til Kina, er det første større selskab, der forholder sig så konkret til krigstruslen.

Selskabsspecifikt tager Micron Technology, der er USA's største producent af hukommelseschips, opmærksomhed. Selskabet har offentliggjort en stærk prognose med fokus på bred og stabil efterspørgsel efter produkterne. Aktien stigerer 1,9 pct. i den indledende handel.

Op til handelsstart er der kommet nye nøgletal for tilgangen af nytilmeldte ledige i sidste uge, som ramte næsten plet i forhold til Bloomberg-estimat på 220.000 nye ledige med en tilgang på 218.000.

Samtidig viste Philadelphia Feds konjunkturindeks et fald til 19,9 fra 34,4 måneden før. Her var ventet et fald til 29,0.

Senere offentliggøres de ledende indikatorer for maj, som ventet at vise en stigning på 0,4 pct. lige som måneden før.

/ritzau/FINANS