USA-aktier: Banker fortsætter optur i blandet åbning

Arkivfoto: AFP PHOTO / Bryan R. Smith / Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH

Uden de store og skelsættende nyheder fra selskaberne og den makroøkonomiske front starter det amerikanske aktiemarked roligt ud ved torsdagens åbning.

Efter kort tids handel stiger de ledende indeks S&P 500 og Dow Jones med henholdsvis 0,2 pct. og 0,3 pct., mens det it- og teknologitunge Nasdaq-indeks omvendt peger ned med 0,1 pct. Det følger oven på en onsdag, hvor de tre indeks noterede stigninger på mellem 0,7 og 1,4 pct.

Onsdag var det blandt andet bank- og finansaktierne, der havde en rigtig god dag. Det hang sammen med de stigende renter, hvilket altid er godt for bankerne og deres rentemarginaler. Og torsdag fortsætter den positive stemning omkring banker som Goldman Sachs, JPMorgan og Citigroup, der stiger henholdsvis 0,5 pct., 0,7 pct. og 0,6 pct.

Ud over bank- og finansaktierne bliver der torsdag også kigget mod blandt andet medicinalselskabet Biogen, der har indgået en aftale med TMS om at købe et af virksomhedens produkter, der anvendes til at behandle akutte slagtilfælde.

I første omgang betaler Biogen 4 mio. dollar, og hvis visse betingelser bliver opfyldt, skal der yderligere betales 18 mio. dollar. Hertil er der betalinger til milepæle og royalties på op mod 355 mio. dollar. Biogen-aktien starter med at stige 0,7 pct.

Endelig får det også noget opmærksomhed, at Amazon, der egentlig mest er kendt for sin handelsplatform, har sikret sig retten til at vise live-fodboldkampe fra den bedste engelske fodboldrække startende fra 2019-2020-sæsonen. Aftalen, der strækker sig over tre år, ser dog ikke ud til at vække synderlig begejstring hos investorerne, da aktien ligger stort set fladt ved åbning.

/ritzau/FINANS