USA-aktier åbner som ventet lavere

De amerikanske aktier åbner onsdagens handel med den ventede negative til flade udvikling i de store indeks.

Dow Jones-indekset over de tungeste aktier falder 0,3 pct., det samme som det brede S&P 500, mens Nasdaq ligger fladt.

Flyfabrikken Boeing lider mest blandt de tunge aktier med et kursfald på 3 pct. som reaktion på bekymringer over sikkerheden i selskabet Dreamliner 737'er. De to største japanske flyselskaber, All Nippon Airways og Japan Airlines, holder deres flåder på jorden for sikkerhedstjek, skriver Bloomberg.

Før åbningen fik markedet regnskabsnyt fra JPMorgan, som kunne rapportere samlede indtægter på 24,4 mia. dollar i fjerde kvartal mod ventet 24,3 mia. dollar blandt analytikerne ifølge Bloomberg. Og overskuddet var på 1,39 dollar per aktie mod et ventet overskud på 1,22 dollar per aktie. Men aktiehandlerne kvitterer med et kursfald på 1,3 pct. i den indledende handel.

Mere positiv synes modtagelsen af regnskabet fra investeringsbanken Goldman Sachs at være. Banken havde samlede indtægter på 9,24 mia. dollar mod ventet 7,83 mia. dollar ifølge Bloomberg News. Resultater per aktie blev 5,60 dollar mod ventet 3,66 dollar. Det belønnes med en kursstigning på 2,6 pct.

It-aktien Dell har fået stemningen imod sig efter et par dage med med en samlet stigning på 21 pct. båret af forlydender om et bud på hele aktiekapitalen. Aktien indleder onsdagen med et fald på 0,5 pct.

Teknologiaktien Apple tager til genmæle efter de seneste dages kursfald og stiger 2,6 pct. efter et fald på 3,2 pct. tirsdag, efter at den japanske finansavis Nikkei kunne berette, at Apple har skåret ordrerne på nye dele til iPhone 5 med omkring 50 pct. på grund af skuffende salgstal.

Stemningen er ifølge Bloomberg negativt præget af bekymringer for europæiske økonomi, og efter at Verdensbanken nedjusterede sit globale vækstskøn, efterhånden som offentlige besparelser, højere arbejdsløshed og lav erhvervstillid i stigende grad belaster de udviklede økonomier. Banken ser nu en vækst på 2,4 pct. sammenlignet med et skøn på 4,3 pct. for et halvt år siden og en vækst på 2,3 pct. i 2012.

- Det overrasker ikke, at markedet tager en puster. Vi ser lavere skøn fra Verdensbanken og fra Tyskland. Herovre ser overskuddene nogenlunde ud, men vi sidder på den anden side med det højeste niveau i fem år, og folk trækker noget profit ud, konstaterer Walter Todd chefinvestor i Greenwood Capital Associates over for Bloomberg News.