USA-aktier åbner positivt

Markederne har større tillid til, at den amerikanske centralbank er villig til at tage de nødvendige skridt for at rette op på den skrantende amerikanske økonomi. De amerikanske aktier stiger igen. (Opdateret kl. 16.25)

Foto: Colourbox
De amerikanske aktiemarkeder er onsdag åbnet markant højere, hvilket sker oven på onsdagens kraftige aktienedtur. Tirsdag sænkede den amerikanske centralbank renten med 25 basispoint til 4,25 pct., men enkelte dele af markedsdeltagerne udtrykte skuffelse, idet de havde sat næsen op efter en større rentenedsættelse.

Onsdagen positive stemning tager udgangspunkt i nyheden om, at den amerikanske centralbank er gået sammen med blandt andet Den Europæiske Centralbank i en fælles aktion, der skal tilføre de finansielle markeder op til 40 mia. dollar.

Det amerikanske Dow Jones Industrial Average indeks åbner 1,5 pct. højere i 13.633. Det teknologitunge Nasdaq-indeks stiger 1,7 pct. til 2698.

Bilproducenten Ford stiger 2,4 pct. til 7,13 dollar, efter spekulationer i finansavisen Financial Times. Ifølge avisen, så vil Ford i denne uge, og måske allerede senere i dag, offentliggøre køberen af bilmærkerne Jaguar og Land Rover. Avisen venter, at prisen vil ligge et sted mellem 1,8-2,2 mia. dollar.

Telegiganten AT&T stiger 3,6 pct. til 40,7 dollar. Investeringsbanken Lehman Brothers har hævet kursmålet på aktien med 8 pct. til 54 dollar pr. aktie. Tirsdag oplyste AT&T om et aktietilbagekøb på 15,2 mia. dollar.

Medicinalgiganten Merck har onsdag fået roser med på vejen af investeringsbanken Goldman Sachs, som har hævet kursmålet på aktien med 5,1 pct. til 62 dollar pr. aktie. Banken ser meget positivt på kræftproduktet Gardasil. Aktien åbner 1,8 pct. højere i 61,51 dollar.

Wachovia, der stiger 1,3 pct. til 42,5 dollar, fordobler det estimerede tab på lån til omkring 1 milliard dollar for fjerde kvartal. Bankens udmeldinger kommer kort efter Bank of America's anden nedjustering for kvartalet. Bank of America, der stiger 1,4 pct. til 42,3 dollar, venter overskud i fjerde kvartal, men har afsat 3,3 milliarder dollar til tab og afskrivninger. Yderligere sagde Bank of America, at turbulensen omkring kreditkrisen fortsætter ind i 2008.