USA-aktier åbner fladt og stille

De amerikanske fondsbørser er tirsdag præget af en uensartet udvikling, især finanssektoren er i fokus efter Deutsche Bank offentliggjorde et pænt regnskab, mens et par selskaber er tynget af skuffende kvartalsregnskaber og profithjemtagning efter de sidste to ugers solide kursstigninger.

Det amerikanske Dow Jones Industrial indeks åbner uændret i 9109. Det teknologitunge Nasdaq-indeks åbner uændret i 1968.

"Regnskabspræsentationerne er det som driver markederne i øjeblikket," siger porteføljemanager Jacques Porta hos finanshuset Ofi Patrimoine til Bloomberg News.

"Selvom vi i øjeblikket har set en pæn fremgang på aktiemarkederne, så mangler der ligesom en bekræftelse fra nøgletallene på en bedring i økonomien, og det begrænser optimismen," bemærker porteføljemanageren.

Deutsche Bank falder på regnskab
Deutsche Bank tynger den europæiske finansstemning med sit regnskab for andet kvartal. Deutsche Bank falder knap 9 pct., til trods for at bankens overskud efter skat steg 68 pct. til 1,09 mia. euro, og overgik analytikernes estimater, hovedsageligt grundet en øget handelsindtjening.

Imens henledes kursfaldet til tabene på udlån, der modsat var en anelse større end analytikernes havde frygtet. Alligevel åbner Citigroup åbner 2,8 pct. højere i 2,8 dollar, mens Bank of America stiger 0,7 pct. til 13,2 dollar.

Verdens største biotekselskab Amgen åbner 2 pct. højere i 62 dollar, efter omkostningsreduktioner og øget salg var med til at løfte selskabets indtjening over analytikernes forventninger. Hvilket også medførte en opjustering af Amgens egne forventninger til helårsresultatet.

Office Depot dykker 14,8 pct. til 4,6 dollar, efter at den næststørste amerikanske kontorforsyningsdetailhandler har fremlagt et dobbelt så stort tab som forventet i sit kvartalsregnskab. Imens præsenterede taskeproducenten Coach svage salgstal og falder 4,5 pct. til 27,1 dollar.

IBM falder 0,6 pct. til 116,9 dollar, efter at selskabet vil overtage SPSS for omkring 1,2 mia. dollar, svarende til 50 dollar pr. aktie. SPSS stiger solide 40 pct. til 49,1 dollar.

Kabel-tv-koncernen Viacom stiger 2,9 pct. til 24,9 dollar, til trods for at selskabet præsenterede en solid tilbagegang på bundlinjen i sit regnskab for andet kvartal. Viacoms indtjening faldt 32 pct. til 277 mio. dollar, fra samme periode sidste år, men overgik marginalt analytikernes estimater. Koncernens omsætning faldt 14 pct. til 3,3 mia. dollar, og levede dermed ikke op til analytikernes forventninger på 3,5 mia. dollar.

Resultatet var presset af et solidt fald i reklamesalget i kabeldivisionen, og et lavere end ventet salg af videospillet "Rock Bank". Yderligere var der fald i mellem 25-30 pct. i omsætningen fra biograf- og filmdivisionerne.