USA: Aktiemarkedet ser ud til at viske tirsdagens fald bort

De amerikanske aktiemarkederne ser ud til at åben med medvind onsdag. Futures på de tre ledende indeks ligger alle til en fremgang på op til 0,6 pct.

New York Stock Exchange, Manhattan. Fold sammen
Læs mere

Det sker, efter at 12 dages fremgang i streg for Dow Jones-indeksets vedkommende blev brudt tirsdag, hvor indekset faldt 0,1 pct., S&P 500 sluttede med et tab på 0,3 pct., og Nasdaq-papirerne lukkede med et drop på 0,6 pct.

Det var investorernes nervøsitet inden præsident Donald Trumps tale til Kongressen natten til onsdag dansk tid, der prægede handlen. Onsdag morgen slår handlerne øjnene op til en ny dag, hvor Trumps tale vakte begejstring politisk men knap så meget økonomisk, og hvor fokus mere er rettet mod to chefer fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der talt for en rentestigning snarligt.

Det har været med til at få aktierne i Asien og Europa til at stige - og det ser ud til, at de amerikanske blæser i samme retning.

Selskabsspecifikt er den amerikanske elektronikkæde Best Buy sendt til tælling i det amerikanske formarked, efter at selskabet har fremlagt regnskab for sit fjerde kvartal 2016/17, der indeholdt særdeles skuffende forventninger til første kvartal.

Best Buy venter for første kvartal, der dækker over månederne februar, marts og april, en justeret indtjening per aktie på 0,35-0,40 dollar per aktie, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet et resultat per aktie på 0,49 dollar i perioden.

Det bliver prompte straffet i formarkedet, hvor Best Buy-aktien falder med 4,4 pct.

De skuffende forventninger til første kvartal følger, efter at USA's næststørste detailkæde, Target, tirsdag rapporterede tilsvarende afdæmpede forventninger til første kvartal - og efterfølgende blev straffet for det af investorerne.

Target venter i første kvartal en justeret indtjening per aktie på 0,80-1,00 dollar, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News sigtede efter 1,33 dollar inden regnskabet. Det resulterede efterfølgende i et kursfald på 12,2 pct. i tirsdagens handel, og i onsdagens formarked falder aktien yderligere 0,2 pct..

Den amerikanske byggemarkedskæde Lowe's levede mere end op til forventningerne for regnskabet for fjerde kvartal. Selskabet fik en indtjening per aktie i kvartalet på 0,86 dollar mod forventet 0,79 dollar per aktie.

Aktien stiger i formarkedet med 8,2 pct.