USA åbner med tre grønne aktie-indeks på stribe

Onsdagen begynder positivt for de amerikanske aktier, hvor de tre toneangivende indeks er i plus få minutter efter handelsstart.

Læs mere
Fold sammen

Nasdaq-indekset stiger 0,3 pct., Dow Jones-indekset løftes 0,4 pct., og S&P 500-indekset er oppe med 0,3 pct. efter små fald i de to sidstnævnte tirsdag.

Fokus er på de regnskabsaktuelle selskaber, mens vigtige nøgletal for amerikansk BNP og beskæftigelse henholdsvis torsdag og fredag lurer i horisonten.

Forud for åbningen på Wall Street har Time Warner præsenteret regnskab for tredje kvartal. Mediegiganten, der blandt andet står bag tv-kanalen CNN, formåede at fremtrylle et overraskende pænt overskud på 1,01 dollar per aktie trods en halvskuffende omsætning på 6,86 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News' estimater ventet et plus per aktie på 0,89 dollar og en omsætning på 6,94 mia. dollar.

Time Warner-aktien er kommet fra start med et løft på 0,9 pct.

Anderledes skuffende var regnskabet fra elbilsproducenten Tesla, der fremlagde tal efter markedets lukning tirsdag. Teslas markedsværdi er femdoblet i år, men nu er der kommet lidt ridser i lakken. Aktien falder efter få minutters handel 10,3 pct.

Tesla-regnskabet var umiddelbart som ventet i markedet, men knaphed på lithium ion-celler til bilbatterier har skabt flaskehalse og medvirket til, at Tesla kun leverede 5500 model S-biler i tredje kvartal. Analytikerne havde over en bred kam sat næsen op efter mere, noterer Bloomberg News.

Det sociale medie Twitter er desuden på investorernes læber. Mikroblogsitet kan ifølge flere amerikanske medier være i offentlig handel på børsen i New York, hvornår det skal være, efter at der har været massiv interesse for at få fingre i de 70 mio. aktier, der bliver udstedt ved børsnoteringen.

/ritzau/FINANS

Peder Top Poulsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk