Uro om euro giver største dollarstyrkelse i tre uger

Den politiske uro tager til i eurozonen, hvor fremgang til den franske præsidentkandidat Marine le Pen øger nervøsiteten for et fransk fravalg af euro og dermed en destabilisering af den fælleseuropæiske valuta.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: ARNOLD JEROCKI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samtidig holder investorerne på den anden sidse af Atlanten fast i forventningen om, at USA's præsident, Donald Trump, efter et par uger med dollarbelastende kritik af frihandel, snart vil indlede de ekspansive finanspolitiske tiltag, han lovende under sin præsidentkampagne.

Tilsammen tenderer de to politiske strømninger til en styrkelse af dollar i den aktuelle valutahandel, som ikke bliver mindre af udtalelser fra Patrick Harker, der er chef for den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, afdeling i Philadelphia. De bekræfter nemlig, at en amerikansk renteforhøjelse i marts forbliver i kortene.

Euro koster tirsdag eftermiddag 1,0675 dollar mod 1,0710 dollar tirsdag morgen og 1,0740 dollar mandag eftermiddag.

Styrkelsen af den amerikanske valuta er ifølge Bloomberg News den stærkeste i tre uger.

Over for den danske krone er dollar styrket til 6,9622 kr. fra 6,9246 kr. mandag eftermiddag.

»Herfra vil dollar styrkes. Budgetmæssigt er Trumps politik positiv for dollar, og det vil vinde over hans retorik,« siger Adam Cole, chefstrateg for valuta i Royal Bank of Canada, til Bloomberg News.

Søgningen væk fra de sikre havne, som valget af Donald Trump hidtil har gjort attraktive, belaster samtidig yen, og tirsdag eftermiddag koster dollar 112,50 yen mod 112,35 yen mandag eftermiddag.