Uro i Sydeuropa kan sende danske renter ned igen

De danske renter kan igen nå meget lave niveauer. Obligationschefen i Saxo Bank, Simon Fasdal, vurderer, at en potentiel opblussen af krisen i Sydeuropa kan sende danske renter ned imod de lave niveauer, som de lå på tidligere i år.

Foto: SEBASTIEN BERDA.
Læs mere
Fold sammen

Det er flere ting, der skal blandes i en cocktail, hvis de lange danske renter skal længere ned.

- Det er et hvis. Men vi ser allerede nu effekterne af, hvad det betyder, hvis Grækenland stik imod forventning går i betalingsstandsning og ikke kan betale afdrag på sin gæld i juni. Renterne falder i dag, og aktiemarkederne har det heller ikke for godt, siger Simon Fasdal til Ritzau Finans.

- Samtidig har Spanien indtil nu været den flinke dreng i klassen. Men det spanske lokalvalg har givet flere partier, der stiller spørgsmålstegn ved reformer, medvind. Det har betydet, at der er blevet solgt ud af spanske obligationer, og at investorerne i stedet har købt tyske - og nok også danske, siger obligationschefen.

Og jo mere ballade der bliver sydpå, desto mere tilbøjelige er investorerne til at søge nordpå med deres penge og efterspørge obligationer med høj kreditværdighed som tyske, hollandske og danske - og altså sende renterne ned igen.

I februar lå den lange tiårige rente og rodede rundt i bundrekorden 0,05 pct. Men helt så lavt mener Simon Fasdal ikke, at renterne kan komme ned.

- Der blev dengang også spekuleret i kronen. Og det er ikke situationen i dag. Men vi kan nærme os nogle lavere niveauer end i dag, siger han.

- Samtidig er kronen styrket igen mod euro de seneste fem handelsdage, og det er et signal om, at der igen er interesse for danske obligationer, påpeger obligationschefen.

Tirsdag før middag ligger renten på 0,72 pct., hvilket er et fald på 4 basispoint siden fredag eftermiddag.