Upåagtet IT-selskab blev årets børskomet

Det var nok de færreste investorer, der var godt bekendt med Cbrain, da året startede. Og mens det lille it-selskab fra Østerbro stadig er langt fra status som folkeaktie, så kan de, der ejer den, dog glæde sig over en indbringende titel: Årets mest stigende aktie på fondsbørsen i København.

Cbrains stifter Per Tejs Knudsen Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Juhl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden nytår er Cbrain steget intet mindre end 233 pct. - og langt foran børsens næstbedste aktie, Bavarian Nordic, der er steget 120 pct.

CBrain startede året i kurs 5,40, ikke meget over den kurs på 5 kr., aktien blev noteret til i 2006. Men pludselig gik det stærkt, efter at selskabet i maj på få uger gik fra kurs 8 til kurs 14. Og efter tre måneder med en relativt flad udvikling, kom der igen fart på i september, da aktien begyndte at blive genstand for en del opmærksomhed og steg til kurs 27, eller en femdobling fra nytår.

Siden er der faldet lidt mere ro over aktien, trods en opjustering i starten af oktober, men med en kurs på 18 kr. er den fortsat mere end tre gange så meget værd, som da året startede.

Cbrain består af omkring 50 medarbejdere, der udvikler og leverer it-systemer til offentlig sagsbehandling. Kunderne har hidtil primært været i Danmark, med enkelte ordrer til Tyskland, men ambitionerne er også til om at vokse uden for landets grænser, hvor markedet for digitaliseringsløsninger til det offentlige holder potentiale.

- Det er ikke markedet, der er vækstbegrænsningen. Der er ikke nogen regeringer i Europa, der ikke skal spare og samtidig producere noget mere, sagde administrerende direktør Per Tejs Knudsen til Ritzau Finans i et interview i september.

Cbrain anslår, at det samlede marked, selskabet opererer på i Danmark, er på omkring 1,5 mia. kr. årligt, hvoraf Cbrain venter at have en omsætning på 50-52 mio. kr. i år.

Hvis det ganges op på europæisk niveau, får man med direktørens egne ord "meget store tal". Samtidig vurderer han, at markedet vokser med 5-7 pct. årligt.

Cbrain venter desuden at tjene omkring 9 mio. kr. før skat i år, eller 2,5 pct. af den nuværende markedsværdi på 360 mio. kr.