United Plantations slutter børslivet trist

Plantageselkabet United Plantations Berhad har oplevet et markant fald i omsætningen og resultatet i det, der efter al sandsynlighed bliver selskabets sidste som noteret på fondsbørsen i København.

Det sidste regnskab fra UPB som børsnoteret indeholder en stor nedgang i omsætning og resultat. Fold sammen
Læs mere

Omsætningen i tredje kvartal faldt til 212,4 mio. malaysiske ringgit, lidt over 360 mio. kr., fra 308,4 mio. ringgit i samme periode sidste år. Nettoresultatet dykkede samtidig til 39,1 mio. ringgit fra 100,3 mio. ringgit i tredje kvartal 2012.

»Faldet kan primært tilskrives lavere produktion, højere produktionsomkostninger og lavere salgspriser på rå palmeolie og palmekerner,« skriver UPB i regnskabet.

Selskabets aktionærer stemte tidligere i november for at forslag om at afnotere selskabets aktier fra fondsbørsen i København. Det vil ske inden årets udgang.

UPB blev noteret i København 28. februar 1932 og efterfølgende på Bursa Malaysia 8. oktober 1969. Årsagen til noteringen i København var, at UPB blev grundlagt af danskeren Aage Westenholz, og at en betydelig del af aktionærerne var danske.

»Siden UPBs børsnotering på Bursa Malaysia i 1969 er antallet af UPB-aktier på Bursa Malaysia steget, mens antallet er faldet på Nasdaq CPH,« har UPB tidligere oplyst.

Kun 4,6 pct. af selskabets udstedte aktiekapital handles i København, og omsætningen har i perioden 2011-2012 været mellem 10 og 23 gange større i Malaysia end i København, oplyser selskabet.