Ukendt organisation bag Mærsk-kritik

Amnesty International kender ikke den menneskerettighedsorganisation, der har rettet en sønderlemmende kritik mod A.P. Møller-Mærks containerfabrik i Kina.

Foto: Scanpix
Amnesty International kender ikke menneskerettighedsorganisationen Globalization Monitor, der har rettet hård kritik mod A.P. Møller-Mærks containerfabrik i Dongguan i det sydlige Kina. Det siger pressechef i Amnesty Internationals danske afdeling Ole Hoff-Lund.

- Jeg kender ikke organisationen og er ikke stødt på den i de to og et halvt år, jeg har været i Amnesty. Vi er bekendt med, at der har været forskellige protester på Mærsk-fabrikken i Kina sidste år. Men vi er ikke bekendt med, at der skulle være uoverensstemmelser eller problemer på fabrikken nu, siger Ole Hoff-Lund til Ritzau.

Han undrer sig over, at Globalization Monitor ikke har konfronteret A.P. Møller-Mærsk med kritikken.

- For rapporter gælder det også - som i god journalistik - at man hører alle parter i en konflikt, inden man offentliggør sin rapport. Det kan jeg kun opfordre til, at man gør, siger Ole Hoff-lund.

A.P. Møller-Mærsk kendte heller ikke Globalization Monitor, før kritikken af den kinesiske containerfabrik blev taget op af pressen.

Ritzau