Ugebrev: Udsigt til 1. division gør jysk fodboldaktie farlig

En skidt start på Superligaen gør det usandsynligt at vende en underskudsgivende forretning til plus for Silkeborg IF, og derfor er der ingen idé i at købe aktien efter et stort kurshop de seneste måneder.

Aktien i Silkeborg IF, der består af et overskudsgivende ejendomsselskab og en underskudsgivende fodboldforretning, er steget med 32 pct., siden at fodboldholdet i slutningen af maj sikrede sig oprykning til Superligaen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Det vurderer Økonomisk Ugebrev, der holder ved sit kursmål på 5,50-6,00 kr., som ligger et stykke under den aktuelle kurs på 7,35 kr.

Aktien i Silkeborg IF, der består af et overskudsgivende ejendomsselskab og en underskudsgivende fodboldforretning, er steget med 32 pct., siden at fodboldholdet i slutningen af maj sikrede sig oprykning til Superligaen.

Silkeborg IF har dog fået en rædderlig start på sæsonen med kun tre point i de første otte kampe, og Økonomisk Ugebrev peger på, at der indtil videre ikke er meget nyt under solen.

Selskabet har for nylig ændret sin forretningsstruktur, så fodbolddelen er skilt ud i sit eget selskab, hvilket skal give mere gennemsigtighed og samtidig åbne for, at investorer kan investere direkte i den del af forretningen.

»Måske skeler Silkeborg til naboen FC Midtjylland, hvor den engelske forretningsmand Matthew Benham i juli 2014 købte aktiemajoriteten. Med et betydeligt kapitalindskud som sikkerhedsnet ændrede han klubbens strategi fra at være en økonomisk turn-around proces til en sportslig aggressiv vækststrategi,« skriver ugebrevet.