Ugebrev: Trods fald er Tryg-aktien fortsat ikke et oplagt køb

Trods et pænt kursfald er aktierne i forsikringskoncernen Tryg fortsat ikke en "oplagt købsmulighed". Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue - Aktieugebrevet.

- Da vi ser begrænset upside på helt kort sigt, mener vi, at aktien skal ned omkring 125 kr., førend vi kan anbefale et køb med en tidshorisont på minimum tre måneder, vurderer ugebrevet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Stricker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aktiekursen toppede i 174,50 kr., mens den fredag lukkede i 133,50 kr.

- Efter et halvårsudbytte på 2,50 kr. svarer det til et ganske betydeligt fald på 20 pct., oplyser ugebrevet, der fremhæver, at dagens kurs fortsat ligger 10 pct. over bunden for en måneds tid siden på 120 kr.

- Da vi ser begrænset upside på helt kort sigt, mener vi, at aktien skal ned omkring 125 kr., førend vi kan anbefale et køb med en tidshorisont på minimum tre måneder, vurderer ugebrevet.

Ugebrevet tilføjer, at det er vigtigt at have tålmodighed til at afvente godkendelse fra Finanstilsynet af den såkaldte interne kapitalmodel.

- Det er en af de eneste kurstriggere, vi ser på mellemlang sigt i aktien, konstaterer ugebrevet. Afgørelsen ventes dog ikke før i fjerde kvartal.

Er man mere aggressiv som investor, kan man købe i forventning om, at det sandsynligvis pæne resultat (i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal 9. oktober, red.) vil få investorerne til at genopdage Tryg som en driftssikker forsikringsaktie.

- Vi hælder mest til, at man afventer regnskabet, og derefter positionerer sig forud for eventuelt nyt om et tilbagekøbsprogram senere på året, konkluderer ugebrevet.