Ugebrev: TDC-aktien kun for den spekulative investor

En investering i TDC er kun for den spekulative investor i øjeblikket, mener Økonomisk Ugebrev Formue, der henviser til, at investorer skal være forberedt på et fald tilbage til niveauet omkring kurs 35, hvis et rygtet bud på selskabet glipper.

I forrige uge faldt TDC-aktien på få dage omkring 5 pct. og ramte netop omkring kurs 35. Siden er aktien dog steget omkring 10 pct. til det højeste niveau i 12 måneder efter opkøbsrygter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I forrige uge faldt TDC-aktien på få dage omkring 5 pct. og ramte netop omkring kurs 35. Siden er aktien dog steget omkring 10 pct. til det højeste niveau i 12 måneder efter opkøbsrygter.

- I starten af juli blev de første rygter om TDC bragt til torvs i Børsen med fokus på den amerikanske kapitalfond Apollos interesse i at lægge et bud på hele selskabet. TDC bekræftede og afviste henvendelsen kontant i en kortfattet fondsbørsmeddelelse, oplyser ugebrevet.

I sidste uge kom rygterne om, at et nyt og bedre bud var ved at blive strikket sammen.

- Alene var det ikke noget stærkt og troværdigt rygte, men i sammenhæng med informationenom, at Telia skulle være interesseret, og at TDC nu skulle have hyret to amerikanske storbanker, er sandsynligheden for et nyt bud steget, vurderer ugebrevet.

IKKE ATTRAKTIV TIL KURS 40

På baggrund af værdiansættelsen af TDC ser ugebrevet mulighed for et bud på op til 45 kr. per aktie.

- På det grundlag vil en kurs lige over 38 være en mulig indgang på meget kort sigt. Det samme vil kurs 35-36 være, så længe budprocessen ikke officielt er aflyst, anbefaler ugebrevet, der dog fremhæver, at det ikke på længere sigt ser TDC som en attraktiv aktie ved kurs 40.

Ugebrevet vurderer, at der stadig er for lang ventetid til, at "den kun trekvart år gamle strategiplan for alvor begynder at kaste noget af sig med kurs 40 som udgangspunkt for en investering".

Kursmålet sættes til 35 kr. på et halvårs sigt. TDC lukkede i 39,80 kr. fredag.