Ugebrev: Snarlig G4S-afnotering betyder ikke noget for kursen

Sikkerhedskoncernen G4S, som er dobbeltnoteret i både London og København, kan snart være fortid på den danske børs. Det skønnes dog ikke at få betydning for kursen. Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue.

ARKIVFOTO. KVUC har ansat G4S-vagter til at stå foran indgangen for at undgå store forsamlinger af rygere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- I halvårsrapporten blev det meldt ud, at selskabet overvejer fremtiden for den danske notering, som rent omkostningsmæssigt ligger på linje med den engelske notering, oplyser ugebrevet.

Director of Investor Relations hos G4S, Helen Parris, siger til ugebrevet, at en beslutning angående den danske notering kan forventes i fjerde kvartal.

Kun cirka 4 pct. af aktierne bliver ifølge ugebrevet handlet via den danske børs, og den danske institutionelle investorbase udgør kun 3 pct.

BESLUTNING ER TÆT PÅ

Ugebrevet venter ikke, at afnoteringen i Danmark vil få nogen egentlig betydning for kursdannelsen i aktien, da kursen i København følger den engelske hovednotering slavisk.

- Det eneste en dansk investor altså skal overveje er, om man er en langsigtet investor i G4S. Hvis ja vil afnoteringen kun få meget kosmetisk betydning.

- Hvis nej, bør man nok overveje at sælge, mens aktien stadig kan handles på den danske børs, skriver ugebrevet, der også anbefaler, at ønsker man fortsat eksponering til sektoren, kan man i stedet købe svenske Securitas, der handler til en P/E på 13,9, mens G4S handler omkring 15,5.

G4S lukkede fredag i 24,96 kr. i København.