Ugebrev om Coloplast-aktien: Kursen er løbet fra virkeligheden

Efter den massive kursstigning de seneste tre måneder er Coloplast igen blevet en dyr aktie i sammenligning med konkurrenterne. Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue.

Coloplast handles i dag som om de mulige tab i USA er et afsluttet kapitel, men det er ikke nødvendigvis tilfældet, konstaterer ugebrevet.
Læs mere
Fold sammen

Coloplast er de sidste tre måneder steget 22 pct. og lukkede fredag i 556 kr.

Ifølge ugebrevet har Coloplast nu en ventet Price/Earning for 2016 på 31,4 (branchemedian 20,4), mens ventet EV/EBIT i 2016 er 22,6 (branchemedian 17,0). EV/EBIT fortæller om selskabets pris set i forhold til den bagvedliggende indtjening.

- Coloplast handles i dag som om de mulige tab i USA er et afsluttet kapitel, men det er ikke nødvendigvis tilfældet, konstaterer ugebrevet og tilføjer:

- Man har naturligvis hensat det beløb til mulige tab, som man anser for rigtigt ud fra de oplysninger man har på nuværende tidspunkt, men samtidig tages i årsregnskabets note 18 forbehold.

Der står: "Den samlede omkostning er opgjort på baggrund af en række skøn og vurderinger og er derfor forbundet med betydelig usikkerhed. Der kan således ikke gives sikkerhed for, at beløbet ikke ændres væsentligt over tid."

Den kraftige stigning i aktiekursen betyder ifølge ugebrevet, at Coloplast i dag handles uden en risikorabat i forhold til retssagerne i USA, og samtidig til højere forventninger end konkurrenterne.

- På den baggrund ser vi ikke noget kurspotentiale ved den aktuelle kurs, konstaterer ugebrevet, der også finder støtte hos analytikerne.

- Denne skepsis deles af flertallet af aktiens 23 analytikere, da kun 43 pct. af dem giver Coloplast en købsanbefaling mod 61 pct. for tre måneder siden. Samtidig er antallet af salgsanbefalinger steget fra 17 pct. til 30 pct., oplyser ugebrevet.