Ugebrev: Novo-kursfald en overreaktion - markant upside

Det var formentlig en overreaktion, at investorerne sendte Novo Nordisk-aktien ned med 15 pct., da selskabet fremlagde regnskab sidste fredag, mener Økonomisk Ugebrev Formue.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samtidig giver en pris per overskudskrone, P/E, på bare 15 en markant upside, hedder det i ugebrevet.

- Meget tyder på, at kursfaldet på 15 pct. er en overreaktion, og at Novo Nordisk aktien vil komme stærkt tilbage i løbet af de kommende uger og måneder, skriver ugebrevet, der sætter et kursmål på et års sigt til 400 kr. mod en slutkurs fredag på 229,30 kr.

Tidligere have ugebrevet et kursmål på 455 kr.

Ugebrevet vurderer, at regnskabet fra insulingiganten var i orden, selv om Novo Nordisks portefølje af moderne insuliner (Levemir, Novorapid og Novomix, red.) er ved at komme under pres. Novo Nordisks forventninger til hele 2016 er ifølge ugebrevet stort set uforandrede.

- Dog har ledelsen foretaget en indsnævring af de udstukne intervaller for omsætning og EBIT-driftsresultatet, påpeges det.

Novo Nordisk har også udstukket overordnede estimater for 2017 og nedjusteret målsætningerne for de langsigtede resultater - fra en EBIT-vækst på 10 pct. til i snit 5 pct.

- I 2017 ventes et fald på cirka 5 pct. i Novo Nordisks produktportefølje, som så vil aftage noget i 2018 til cirka 2-3 pct. Særligt de moderne insuliner ventes at komme under pres, skriver ugebrevet, der endvidere fremhæver, at Novo Nordisk fastholder, at man vil kunne levere en EBIT-margin også i de kommende år på niveau med 2015, skriver ugebrevet.

MARKANT UPSIDE

Ved nuværende kurs handles Novo Nordisk til en selskabsværdi på lige under 600 mia. kr. ifølge ugebrevet. Og med ugebrevets estimat om en indtjening efter skat på 40 mia. kr. i 2016 modsvarer det en P/E på 14-15.

Det er ifølge ugebrevet nærmest hysterisk lavt, i forhold til at Novo Nordisk tidligere har været handlet til en P/E på op imod 30.

- Vi medgiver, at der er udsigt til pres på Novo Nordisk i 2017, men dog ikke mere pres, end der er udsigt til svag vækst på både top- og bundlinje. Samtidig har ledelsen skarpt fokus på udgiftsstyring. Allerede i 2018 vurderer vi, at væksten vil komme stærkt tilbage drevet af markedslanceringen af Semaglutide, skriver ugebrevet.

- Vi vurderer, at når markedet besinder sig, så vil Novo Nordisk begynde at blive handlet til mere rimelige P/E-værdier, som bør ligge et sted midt imellem 15 og 30. Det vil sige, at et godt bud kunne være omkring 22 stykker, konkluderer ugebrevet, der med det in mente vurderer, at der fra det nuværende kursleje ligger en markant upside i aktien, både kortsigtet og langsigtet.

Novo Nordisk-aktien er siden årsskiftet faldet med over 40 pct. Fredag lukkede aktien i kurs 229,30 kr.