Ugebrev: Ikke mere i Spar Nord-aktien før der kommer renteforhøjelser

Økonomisk Ugebrev Formue ser ikke umiddelbart det store potentiale i Spar Nord-aktien på et halvt års sigt.

Foto: Henning Bagger. Arkivfoto. Økonomisk Ugebrev Formue ser ikke umiddelbart det store potentiale i Spar Nord-aktien på et halvt års sigt.
Læs mere
Fold sammen

Spar Nords årsregnskab var pænt, og aktionærerne blev også forkælet med et pænt udbytte.

Til gengæld er udsigterne for 2017 ikke så gode, selv om banken regner med at tage markedsandele og øge aktiviteten.

Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue, der umiddelbart ikke ser det store potentiale i aktien på et halvt års sigt, hvor kursmålet sættes til 75-85 kr. mod en slutkurs fredag på 78,85 kr.

»Kombineret med at aktiekursen nu nærmer sig topniveauet fra sommeren 2015 omkring 80-85, vurderer vi, at yderligere opgang herfra bliver svært, skønner ugebrevet og understreger, at 'målt på indtjeningen ligger aktien nu også på niveau med de store banker'«.

Selv om banksektoren er en eftertragtet sektor, vurderer ugebrevet ikke, at der er mere i aktien 'førend vi kommer tæt på en cyklus med renteforhøjelser'.

Anbefalingen fra ugebrevet lyder desuden:

»Som investor kan man enten kigge opad i sektoren for at få en større og mere likvid bankaktie til samme værdiansættelse eller nedad blandt de mindre og mellemstore banker, selv om risikoen der er højere og likviditeten mindre.«

»Men man bliver så rigeligt kompenseret via en mere attraktiv værdiansættelse målt på både P/E og kurs/indre værdi«, slutter ugebrevet.