Ugebrev: H+H er en af de potentielt bedste aktier på langt sigt

Selvom H+H er faldet 98 pct. fra toppen lige under kurs 1000 før finanskrisen og næppe når derop igen, så er aktien "en af de potentielt bedste aktier for den langsigtede investor".

Selvom H+H er faldet 98 pct. fra toppen lige under kurs 1000 før finanskrisen og næppe når derop igen, så er aktien "en af de potentielt bedste aktier for den langsigtede investor". Det vurderer Økonomisk Ugebrev Formue. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Det vurderer Økonomisk Ugebrev Formue.

- En succesfuld optimering af selskabets produktionskapacitet i både Rusland, Storbritanien og Polen vil gøre H+H til en pengemaskine i næste højkonjunktur, og det så både tyske Xella (der forsøgte at overtage H+H, red.) og H+H's ejerkreds, vurderer ugebrevet, der samtidig fremhæver, at de nuværende investorerne ikke ser det samme billede, da de vil betale 10-20 pct. mindre for H+H's aktier end tyske Xella var parat til.

Potentialet er der også selvom en en ny lavkonjunktur kan forsinke udviklingen af H+H.

- Med en kapitalstærk ejerkreds bag selskabet ser vi ikke nogen risiko for selskabets overlevelse, konstaterer ugebrevet og konkluderer, at:

- Selvom H+H næppe kommer tilbage til kurs 988 kan mindre også gøre det, og vi anser H+H for at være en af de potentielt bedste aktier for den langsigtede investor.

Det på trods af, at H+H ifølge ugebrevet handles til høje nøgletal med en ventet Price/Earning på 23,0 for 2015 og en Kurs/Indre værdi på 3,98.

Det er dog ugebrevets vurdering, at da H+H stadig er gang med en omstillingsproces fortæller disse kortsigtede nøgletal ikke hele sandheden.

- Efter vores vurdering ligger der store endnu ikke udviklede værdier i H+H på lang sigt, og at vi ikke er alene om dette synspunkt ses bedst af det forsøg på en fjendtlig overtagelse, som H+H's tyske konkurrent Xella forsøgte for et par år siden (Xella tilbød i efteråret 2010 67,50 kr. per aktie, red.), skriver ugebrevet.

H+H lukkede fredag i 56,50 kr.

- Aktien steg med 85 pct. fra midten af december 2014 og det næste halve år. Men siden marts har kursen holdt sig i intervallet 54-62, oplyser ugebrevet.