Ugebrev: Finansaktier blandt de bedste udbyttealternativer i 2017

En pæn del af de børsnoterede danske selskaber betaler fortsat solide udbytter til deres aktionærer, viser en opgørelse fra Infinancials over analytikernes forventninger til udbytter for 2017.

En pæn del af de børsnoterede danske selskaber betaler fortsat solide udbytter til deres aktionærer, viser en opgørelse fra Infinancials over analytikernes forventninger til udbytter for 2017. (Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue

Oplysningerne fra analysefirmaet viser, at seks selskaber for 2017 udbetaler direkte afkast i form af udbytter på over 5 pct. Det er Alm. Brand, Matas og IC Group med over 6 pct. Herefter følger Spar Nord, Topdanmark og Tryg med mellem 5 og 6 pct., mens Sydbank giver lige knap 5 pct.

Ugebrevet fremhæver dog, at problemet er, at udbytter ikke er det eneste, der bestemmer det samlede afkast:

- Kursudviklingen på både aktier og obligationer er også afgørende. Og begge aktivtyper står i 2017 antageligt over for turbulente tider, vurderer ugebrevet.

Aktier som ugebrevet rubricerer som "stabile aktier med pæne udbytter" er Scandinavia Tobacco Group (STG), ISS, TDC og Dong. Disse er ugebrevets favoritter sammen med Royal Unibrew og de finansielle aktier, der står til at blive løftet af stigende obligationsrenter.

Det understreges, at størrelsen af det direkte udbytte ikke bør være eneste vurderingsparameter, når der skal vælges aktier.

- Men det udelukker ikke, at man som investor har ekstra fokus på netop udbytteaktier, konkluderer ugebrevet, men påpeger, at den investeringsstil dog bør kombineres med en traditionel fundamental analyse af selskabet og aktien for at vurdere risikoen for større kursfald, som hurtigt kan spise en eventuel udbyttebetaling.