Ugebrev: DSV er et godt køb - billigere end konkurrent

Med DSV's efterslæb i forhold til både aktiemarkedet i almindelighed og en betydelig konkurrent i særdeleshed ser Økonomisk Ugebrev Formue i øjeblikket aktien som et godt køb.

Jens Bjørn Andersen Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DSV lukkede fredag i 229 kr. og er siden nytår steget med 21,7 pct.

Oven på regnskabet 30. april steg 5,15 pct., men er siden faldet 1 pct.

- DSV's første kvartalsregnskab i 2015 blev modtaget særdeles godt af investorerne, som sendte kursen til vejrs på en dag, hvor stort set alt andet faldt, skriver ugebrevet, der blandt andet forklarer det med fremgangen i både omsætning og indtjening

- Men der er flere elementer bag stigningen. En del af den positive reaktion på kort sigt kan sandsynligvis tilskrives en vis lettelse hos investorerne, da DSV's konkurrent TNT Express to dage tidligere havde offentliggjort et skuffende kvartalsregnskab. Det samme havde været tilfældet for to andre af DSV's konkurrenter, Kuehne+Nagel og Panalpina, to uger tidligere, skriver ugebrevet.

Mens Kuehne+Nagel var negativt ramt af udviklingen i valutakurserne efter schweizerfrancens frigørelse fra euroen, er der for DSV's vedkommende tale om valutakursændringer, der har trukket i den anden retning.

- Det oplyses i kvartalsregnskabet, at højere valutakurser har forøget resultatet af den primære drift med 45 mio. kr. i forhold til samme periode sidste år, og den valutakurskorrigerede vækst i det primære driftsresultat ender dermed på 9,2 pct, oplyser ugebrevet, der også anfører, at selvom der korrigeres for valutakursernes effekt på regnskabet, ændrer det ikke ved, at Kuehne+Nagel ikke levede op til analytikernes forventninger, mens det omvendte gjorde sig gældende for DSV.

På den baggrund vurderer ugebrevet, at der ikke længere er grundlag for at handle DSV med rabat i forhold til aktiemarkedets generelle udvikling i år.

Godt nok viser DSV's ventede price/earning-værdier for 2015 og 2016, at DSV handles højere end branchemedianen, men det vurderes at være en naturlig konsekvens af selskabets effektivitet og vækst gennem de seneste år.

- Men hvad der er mindre naturligt er, at DSV handles til lavere nøgletal end Kuehne+Nagel, skriver ugebrevet.

DSV's ventede price/earning for 2015 i euro er 19,85 mod 25,67 for Kuehne+Nagel, mens 2016-tallene for DSV siger 17,82 mod Kuehne+Nagels 23,63, oplyser ugebrevet og fremhæver, at. DSV's indtjening således kan købes billigere end den større konkurrents.

Det samme gør sig gældende for for nøgletallet EV/EBITDA, som fortæller om værdien af et selskab inkl. gæld sat i forhold til selskabets indtjening.