Ugebrev: Derfor er DSV-aktien stadig et godt køb

Efter købstilbuddet på amerikanske UTI er Økonomisk Ugebrev Formue fortsat positiv over for aktien i det danske transportselskab DSV.

Portræt af IT-chef for DSV, Jesper Riis. Fotograferet på deres central i Hedehusene. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper

- Vi ser stadig positivt på DSV, selvom resultaterne af opkøbet af UTI Worldwide ikke ligger lige om hjørnet, men selvom DSV kommer godt fra start med integrationen, forventer vi ikke, at der i 2016 vil være signifikante ændringer i nettoresultatet, skriver ugebrevet, der først ser synergierne slå igennem i 2017 og 2018.

- Lykkes det - ligesom integrationen af andre opkøb, som DSV har foretaget - burde der kunne lægges over 1 mia. kr. til nettoresultatet i 2018, vurderer ugebrevet, der dog allerede på kort sigt - indenfor et år - venter kursen vil kunne stige med 10-15 pct. yderligere.

DSV lukkede fredag i 271,20 kr.

MÆRSKS DAMCO NÆSTE KØB

Ugebrevet vurderer også, at det næste store opkøb fra DSV kan blive Mærsk-koncernens logistikarm Damco.

- Der er spekulationer i, at næste opkøb er A.P. Møller-Mærsks logistikselskab Damco, oplyser ugebrevet.

Ifølge ugebrev er APM-gruppen aldrig rigtigt lykkedes med at gøre deres logistikselskab til en profitabel enhed i gruppen, og fortsætter APM-gruppen med at disinvestere, vil et opkøb af Damco give et løft til DSV's globale strategi og fylde et hul hos transportselskabet med Damcos forholdsvis stærke position i Asien.

- Med DSV's klare udmelding om fortsat at have en "asset light" forretningsmodel vil Damco være et naturligt opkøb næste gang, når UTI Worldwide er blevet integreret, vurderer ugebrevet.