Ugebrev: Børsen er lukket land flere år frem

Nyhedsbrev for bestyrelser skriver, at kun ekstremt stærke cases skal forvente at få adgang til fondsbørsen de kommende år. (Opdateret)

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Det seneste halvandet år har markedet for børsnoteringer - og tilførsel af risikovillig kapital til erhvervslivet via aktiemarkedet været stendødt herhjemme. Det skriver Nyhedsbrev for Bestyrelser.

"Da bankerne i stigende omfang har smækket pengekasserne i overfor mere risikofulde vækstvirksomheder, er der opstået et skrigende behov for at hente risikovillig kapital ad andre kanaler," vurderer nyhedsbrevet.

Nyhedsbrev for Bestyrelser konkluderer i en analyse, at IPO-markedet meget vel kan være stendødt i flere år frem.

"Kapitalfondene står naturligvis på spring til at udnytte enhver åbning for at børsnotere selskaber, hvor der er problemer med at refinansere gæld, inddækkenye kapitalbehov og/eller hvor investorerne nu ser frem til en attraktiv exit. For langt de fleste selskaber vil det dog være sådan, at værdiansættelserne vil ligge langt under de købspriser, PE-fondene selv har betalt. Og derfor er der givetvis udsigt til, at de vil se tiden an et par år eller tre mere," skriver Nyhedsbrevet.

"På efterspørgselssiden halter det nemlig alvorligt. Hverken professionelle eller private investorer vil antageligt være indstillet på at løfte nynoteringer, medmindre der er tale om et solidt, større selskab med et stærkt cash flow, en dominerende markedsposition og en stærk ledelse. Og hvorfor skulle et sådant selskab lige gå på børsen nu?," spørger ugebrevet.

(RB-Børsen)