Ugebrev: Aktiemarkedet kan stå over for massiv afnoteringsbølge

Efter at fondsbørsen i København, Nasdaq OMX Copenhagen, har givet grønt lys for afnotering af Mols-Linien, trods stigende likviditet i kølvandet af stigende aktiekurser, er der risiko for, at der vil komme en ny massiv bølge af afnoteringer fra det danske aktiemarked.

Foto: Nasdaq Copenhagen. Efter at fondsbørsen i København, Nasdaq OMX Copenhagen, har givet grønt lys for afnotering af Mols-Linien, trods stigende likviditet i kølvandet af stigende aktiekurser, er der risiko for, at der vil komme en ny massiv bølge af afnoteringer fra det danske aktiemarked. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Der er tidligere sket afnoteringer af børsnoterede selskaber, som var meget illikvide, og hvor børsværdien var relativ lav. Men det er ikke den slags traditionelle forklaringer, Københavns Fondsbørs giver som begrundelse for at tillade en afnotering af Mols-Linien. Blandt andet afviser Fondsbørsen den ellers mest anvendte begrundelse om ”lav likviditet” i aktien for at tillade en afnotering, påpeger ugebrevet.

Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue.

- Fondsbørsen holder sig uden tvivl inden for lovgivningens rammer ved at godkende afnoteringen af Mols-Linjen. Hvis en majoritet på generalforsamlingen beslutter at afnotere selskabet, så skal Fondsbørsen som udgangspunkt godkende det. I tidligere afgørelser om afnoteringer har Fondsbørsen lagt vægt på, at der var tale om illikvide aktier. I den aktuelle afgørelse

lægger Fondsbørsen ikke vægt på likviditetssynspunktet. Umiddelbart taler manglende likviditet i tidligere praksis som begrundelse for at godkende en afnotering. Det står ikke helt klart for mig, på hvilken måde Fondsbørsen bruger likviditetssynspunktet i den aktuelle sag, siger professor i børs- og selskabsret, Paul Krüger Andersen fra Århus Universitet til Økonomisk Ugebrev Formue.