Ugebrev: Aktiemarkederne ventes at ride stormen af

Aktiemarkedet ventes at ride stormen af, selvom renten i USA er tilbage på niveauet, der for nogle uger siden fik det til at falde, vurderer Aktieugebrevet.

- Obligationsrenten i USA er stort set tilbage på det niveau omkring 5,3-5,4 pct., hvor aktiemarkederne for 3-4 uger siden var ved at blive grebet af panik. Vi vurderer, at aktiemarkederne i første omgang vil ride stormen af, skriver ugebrevet.

At markedet ikke falder, skyldes tre forhold:

For det første viser det amerikanske boligmarked fortsat svaghed, og det vil betyde afdæmpet økonomisk vækst fremad.

For det andet er det sæson for 2. kvartals regnskaber, og Aktieugebrevet venter moderate resultater for 2. kvartal, men til gengæld positive fremadrettede meldinger om solidt vækst i omsætning og overskud. Hertil kommer fortsat stærk aktivitet indenfor fusioner og opkøb, som vil være med til at understøtte aktierne.

For det tredje er de stigende oliepriser med til at lægge en dæmper på aktiviteten i amerikansk økonomi.

Regnskabssæsonen i USA starter allerede i denne uge. På torsdag kommer regnskab fra Texas Instruments og på fredag fra General Electric.

- I løbet af ugen kan også komme såkaldte formeldinger fra selskaber, som finder ud af, at deres resultat for 2. kvartal afviger meget fra tidligere udmeldinger - det kan både være i opadgående og nedadgående retning. Også disse formeldinger kan være med til at sætte stemningen på aktiemarkedet de næste uger, oplyser ugebrevet.

(RB-Børsen)