Uens uge på Wall Street efter små stigninger

Efter en dårlig start på handelsdagen svingede markedet tilbage i de døende minutter af fredagens børstid på Wall Street.

Investorerne trak markedet op i løbet af den sidste halve times handel, og markedet vendte tilbage til udgangspunktet. Det var lige nøjagtigt nok til at ugen sluttede med et plus i Dow Jones.

Dow Jones Industrial Average sluttede fredag med en marginal stigning i 15.558,83 , mens det bredere S&P 500 -indeks steg 0,1 pct. og lukkede i 1691,65 . Teknologiaktierne i Nasdaq-indekset var dagens topscorer med en stigning på 0,2 pct. til 3613,16 .

Der betyder, at Dow Jones-indekset sluttede ugen stort med em beskeden stigning på 0,1 pct., mens S&P 500 modsat faldt marginalt. Nasdaq-indekset gjorde det bedst, da indekset efter stærke regnskaber fra blandt andet Facebook og Apple kunne lægge 0,7 pct. til værdien.

De amerikanske aktie-futures handles mandag morgen 0,2 pct. lavere.

Ugen bragte masser af regnskaber, og investorernes fokus var rettet mod indtjeningsudviklingen og virksomhedernes forventninger. Men fredag blev tonen noget mere forsigtig​​, da næste uges møde i den amerikanske centralbanks pengepolitiske komite og regeringens månedlige jobrapport er på dagsordenen.

- Investorerne tager gevinst hjem nu, mens de venter på at se, hvad næste uge bringer. Hvorfor skulle de tage unødvendige risici inden da, siger chefmarkedsstrateg JJ Kinahan fra TD Ameritrade i New York til CNN.

Cafékæden Starbucks skulle stå til regnskab for torsdag aftens andet kvartals præsentation. Investorerne nikkede bifaldende til tallene, og akten steg 7,6 pct.

Til gengæld var der ikke meget at glæde sig over i internet-rejsebureauet Expedias regnskab. Såvel omsætning som resultat skuffede fælt og investorerne straffede rejsesitet med et fald på 27 pct.

Vivendi solgte en aktiepost på lige under 50 pct. i Activision Blizzard for lige under 8,2 mia. dollar. Desuden køber en gruppe investorer en aktiepost til en værdi af 2,3 mia. dollar fra Vivendi, der oprindeligt ejede 61 pct. af Activision. Den nye status som uafhængigt computerspilselskab belønnedes med en kursstigning på 15 pct.

Zynga, der er kendt for computerspillet Farmville, trak i land og gik bort fra planer om at lancere en online gambling-tjeneste. Dagen endte med et kursfald på 14 pct.

I den kommende uge er der regnskaber fra blandt andet Exxon Mobil og Procter & Gamble. Samlet kommer der data fra 134 S&P 500-virksomheder.

Halvvejs gennem den amerikanske regnskabssæson tegner der sig et overordnet billede af et godkendt forløb. Det vurderer Nordeas seniorstrateg,Henrik Drusebjerg, der har samlet trådene.

Han peger på, at 73 pct. af selskaberne har slået forventningerne i markedet, hvilket er på niveau med det historiske gennemsnit. Til gengæld er de positive afvigelser ikke så store.

- Samlet har selskaberne slået forventningerne med 3,2 pct., hvilket er markant lavere end de 7 pct. som gennemsnittet har været de sidste fire år. Finanssektoren og medicinal er kommet klart bedst ud og slår forventningerne med hhv. 10 pct. og 7 pct., mens forsyning og råvarer ligger i bund ved at være hhv. 6,1 pct. og 4,7 pct. lavere end forventningerne, konstaterer Henrik Drusebjerg i sin morgenkommentar og tilføjer:

- Samlet set må man sige det er godkendte regnskaber, men forventninger til Q3 og Q4 ligger markant højere så der skal mere tryk på vækstkedlerne i andet halvår./ritzau/FINANS