Uenighed bag ny direktør-afgang i Brøndby

Endnu et medlem af direktionen er fortid i Brøndby I.F. efter at finansdirektør Palle Nordahl har sagt sit job op. Uenigheder er bag opsigelsen.

Foto: Scanpix. Børsnoterede Brøndby I.F. står tilbage uden to af tre direktionsmedlemmer efter at finansdirektør Palle Nordahl har sagt sit job i Brøndby op - kun 4 dage efter den adm. direktør Hermann Haraldsson blev fyret af bestyrelsesformand Per Bjerregaard (billedet).
Læs mere
Fold sammen
Børsnoterede Brøndby I.F. står tilbage med kun en mand i direktionen efter at finansdirektør Palle Nordahl har sagt sit job op i Brøndby kun 4 dage efter den adm. direktør Hermann Haraldsson blev fyret af bestyrelsesformand Per Bjerregaard.

Over for Business.dk ønsker Palle Nordahl ikke at gå i detaljer med årsagen til sin opsigelse.

”Jeg har selvfølgelig overvejet tingene grundigt efter den seneste tids begivenheder, men kan ikke kommentere på årsagerne til min opsigelse overfor Jer,” siger finansdirektøren, der startede hos Brøndby I.F. sidste år.

Altid uenigheder bag opsigelse
Er din opsigelse et udslag af de uoverensstemmelser mellem direktionen og bestyrelsen, der har været beskrevet i pressen for nyligt?

”Jeg vil ikke kommentere på historierne i pressen. Jeg har givet en begrundelse til bestyrelsen, så jeg må henvise jer til vores bestyrelsesformad for yderligere kommentarer” siger den 33-årige Palle Nordahl.

Men har der været uenighed mellem dig og bestyrelsen?

”Hvis vi taler på et generelt plan, er det vel sjældent, at en direktør siger op uden, at der har været en eller anden form for uenighed,” siger Palle Nordahl.

Palle Nordahl har en baggrund hos de store investeringsbanker i London, hvor JPMorgan hentede ham til direkte fra Handelshøjskolen i Århus.Efter et par år i London tog han hjem til Danmark, hvor han arbejde for den svensk-baserede kapitalfond Procuritas, der har foretaget flere opkøb i Danmark.

Derfra gik turen videre til en stilling som økonomiansvarlig hos isenkræmmerkæden Inspiration, hvor Palle Nordahl dog kun var kort tid, da han blev lokket til Brøndby I.F. at den nu fyrede direktør Hermann Haraldsson.

Palle Nordahl siger selv, at han havde drømme-jobbet, hvor han kunne kombinere hobby og arbejdsliv.

"Meget ked af at forlade Brøndby"
”Jeg er dog stadigt meget ked af at skulle forlade Brøndby IF, og mine fantastiske kolleger,” siger han.

Har din opsigelse noget med fyringen af Hermann Haraldsson at gøre? ”Det har jeg ingen kommentarer til, det må du selv tolke”. Men var du glad for at arbejde sammen med Hermann Haraldsson?

”Vi havde et godt samarbejde, ligesom jeg har haft med resten af administrationen,” siger han.

Hvad skal du så lave nu? ”Indtil videre fortsætter jeg uændret i Brøndby. Hvad jeg skal lave derefter er ikke afgjort endnu,” siger han.

Palle Nordahls opsigelse er ny benzin til det bål af konflikter, der flammer omkring Vestegnens stolthed. Den står i kontrast til udmeldingerne fra Brøndbys bestyrelse, der afviser nogen form for uenighed om forretningsmæssige aspekter mellem direktion og bestyrelse.

»Jeg har været med i to og et halvt år. Længere tid end Hermann. I den tid har der i de forretningsmæssige diskussioner på intet tidspunkt været uenighed mellem bestyrelsen og direktionen. På intet tidspunkt,« udtalte bestyrelsesmedlem Niels Roth foleden til Berlingske Business. En udtalelse, der blev bakket op af hans kollega i bestyrelsen, DSV-formand Kurt Larsen.

Det har ikke være muligt at få en kommentar fra Brøndby-formand Per Bjerregaard. I en fondsbørsmeddelelse udtaler han dog:

"Vi har i dag modtaget Palle Nordahls opsigelse, men noterer os med tilfredshed, at finansdirektøren vil sikre en lang overleveringsperiode."

Som det ser ud nu, stopper Palle Nordahl først i Brøndby til april.