Udskiftning i Maersk

Kun godt et halvt år efter at være tiltrådt i stillingen som teknisk direktør for skibsflåden i A.P. Møller - Mærsk fratræder Keld Balle-Mortensen.

Den tidligere chef og nuværende bestyrelsesformand for bugserfirmaet E.M. Svitzer Keld Balle-Mortensen, der har haft ansvaret for drift og vedligeholdelse af rederiets flåde, forlader sin stilling ved årsskiftet.

Den pludselige afsked med A.P. Møller - Mærsk sker efter Berlingske Tidendes oplysninger af personlige årsager.

Samtidig afviser informationschef i A.P. Møller-Mærsk, Jette Clausen, at uenighed med den øvrige ledelse er årsag til direktørskiftet.

- Der er tale om en afsked efter eget ønske, og jeg deltager ikke i spekulationer om bagvedliggende årsager," siger hun.

Sammenstød

Udover Keld Balle-Mortensen fratræder imidlertid også en anden ledende medarbejder, Tage Bundgaard, der har haft ansvar for borerig-aktiviteterne i Maersk Contractors.

Tage Bundgaard fratræder med udgangen af marts næste år. Det var sammenstød med blandt andre A.P. Møller - Mærsks øverste chef, Jess Søderberg, der i forsommeren førte til afsked med daværende partner Kjeld Fjeldgaard, der bestred stillingen som daglig leder af olieaktiviteterne.

Stillingen som teknisk direktør ventes fremover at skulle varetages af Leif Christian Nielsen, der er tidligere chef for Maersk Olie og Gas'' operation i Esbjerg. Ny direktør i Maersk Contractors bliver underdirektør Claus Hemmingsen.

Berlingske Tidende