Udsigten til krig i Syrien dæmper igen risikolysten

Udsigten til en større konflikt med international indblanding i Syrien får fortsat investorerne til at te sig forsigtigt og foretrække mere sikre aktiver frem for aktier.

 Amerikanske styrker er "klar til at gå", hvis et luftangreb mod det syriske regime bliver aktuelt. (Foto: Corbin Shea/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Corbin Shea

Der er derfor lagt op til nye aktiefald fra morgenstunden onsdag, da retorikken omkring den syriske situation ikke ligefrem er blevet nedtonet over det seneste døgns tid.

På det danske aktiemarked lakker regnskabssæsonen mod enden, og selv om C20-selskaberne er færdige med at levere deres tal for denne omgang, er der stadig interessante regnskaber at komme efter. Onsdag gælder det blandt andet Royal Unibrew, G4S og Matas, der alle er kommet med tal til morgen.

Royal Unibrews regnskab viste pæn fremgang i omsætningen, hvilket kom bag på markedet, der havde ventet en stagnerende toplinje. Salget steg til 1042 mio. kr. i kvartalet fra 980 mio. kr. i samme kvartal af 2012. Blandt andet derfor kunne Royal Unibrew fortælle, at det venter at ramme den øvre ende af sine forventninger for 2013. Dertil kom, at selskabet nu har meldt ud, hvad det venter af driftsindtægter fra købet af finske Hartwall.

Ifølge Sydbanks aktieanalytiker Morten Imsgard var regnskabet godt, og han var især imponeret over salgsfremgangen trods et presset ølmarked.

Matas' regnskab for første kvartal af 2013/14 viste fremgang i salget på 3 pct. (2,5 pct. organisk) til 803 mio. kr. Bruttoresultatet steg også, men på de andre regnskabsposter var der fald i indtægterne, primært på grund af engangsudgifter til børsnoteringen i juni, oplyser selskabet. Nettoresultatet faldt eksempelvis til 42,6 mio. kr. fra 59,8 mio. kr. i samme kvartal året før, men korrigeret for engangsposter - børsnoteringer og amortisering af varemærker - var det justerede nettoresultat på 81,7 mio. kr. - lidt over de 78,1 mio. kr., der blev tjent i første kvartal af 2012/13.

G4S lancerer i forbindelse med sit halvårsregnskab både en kapitaludvidelse, en restrukturering samt et frasalg af to forretningsenheder. De mange tiltag skal styrke sikrings- og servicekoncernens balance, beskytte kreditvurderingen og skabe fundamentet for fremtidig lønsom vækst, oplyser G4S. Selve regnskabet bød på et dyk i både omsætning og driftsresultat, mens det halvårlige udbytte bliver på 29,72 øre per aktie.

Vestas er efter et års ørkenvandring taget til nåde og igen indlemmet i det toneangivende europæiske Stoxx 600-indeks. Vindmølleaktien røg ud af indekset i efteråret 2012 efter en længere aktiederoute, der havde sendt kursen ned omkring 40 kr. Siden er udsigterne dog blevet noget lysere for selskabet, som i starten af august var over kurs 125, inden den tirsdag lukkede i 99,45 kr.

FLSmidth-aktien har fået endnu en pænere anbefaling fra analytikerstanden oven på det velmodtagne regnskab fredag. Nomura hæver sit kursmål for ingeniørselskabet til 320 kr. fra 290 kr., mens anbefalingen "neutral" fastholdes. FLS-aktien steg 10 pct. oven på regnskabet til kurs 320,80, men faldt tirsdag tilbage til kurs 310,80.

Onsdagen byder ud over de tre nævnte regnskaber også på tal fra Aarsleff, DAB, Erria, Victoria Properties, Expedit, Rella, UIE samt Højgaard Holding og Monberg & Thorsen.